Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.463
% 0.47
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.463
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Uzmanlar: Bitcoin Kışını Unutun! Kripto Buz Çağı Geliyor

Kripto piyasası sıcaklığını kaybediyor. Bitcoin, Kasım ayındaki 69.000 dolara yakın zirvesinden çarpıcı bir şekilde düştü ve Cuma günü 38.000 doların altına altı ayın en düşük seviyesine geriledi. Bazı yatırımcılar, piyasanın bir “kripto kışına” girmesinden endişe duyuyor. coinmuhendisi.com olarak analistlerin beklentilerini aktarıyoruz.

Fed para politikasını aniden sıkılaştırıyor

Invesco’nun küresel varlık tahsisi araştırması başkanı Paul Jackson, kripto fiyatların yıllarca düşük kaldığı ve birçok yatırımcının ilgisini kaybettiği bir “buz çağı”na doğru ilerlediğini düşünüyor. Bu sadece Fed politikası değil. Birçok potansiyel yatırımcının, kripto para teknolojisinin sağlamlığı ve endüstri gelişimini engelleyebilecek düzenlemeler hakkında şüpheleri var.

Geçen yılın başlarında, “Bond King” Jeff Gundlach, Bitcoin’in koronavirüs pandemisi sırasında Fed ve ABD hükümetinden gelen “torrent” para tarafından en çok desteklenen “teşvik edici varlık” olduğunu düşündüğünü söyledi. Ancak bir yıldan kısa bir süre sonra, Fed yükselen enflasyonla mücadele ederken musluğunu kapatıyor. Piyasalar şimdi 2022’de dört faiz artışı bekliyor. Ancak Invesco’dan Jackson, tahvil getirilerinin önemli ölçüde artması nedeniyle daha fazla acı olacağını söylüyor:

Merkez bankaları ve hükümetler bu piyasaları canlandırmada rol oynadı ve bu politikalar tersine döndükçe, onları depresyona sokmada bir rol oynayacaklarını düşünüyorum.

coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere, Galaxy Digital’in kurucusu Mike Novogratz gibi boğalar bile kriptonun baskı altında kalacağını söyledi.

Bitcoin ve kripto teknolojisi hakkında rahatsız edici sorular

Yatırım firması Pantera’nın CEO’su Dan Morehead, geçen hafta bir notta, kripto ağlarının kullanımları arttığı için sektörün güçlü kalması gerektiğini söyledi. Özellikle, kripto teknolojisi sayesinde ticaret gibi finansal faaliyetlerin aracılara ihtiyaç duymadan gerçekleştirilebildiği DeFi’deki büyümeye dikkat çekti. Ancak pek çok yatırımcı daha az ikna olmuş durumda ve düzenleme konusunda özel bir endişe var. UBS’de döviz stratejisi başkanı James Malcolm, Signal mesajlaşma uygulamasının kurucusunun Blockchain teknolojisinin hantal ve merkezi olmayan olmaktan uzak olduğu sonucuna vardığı bir blogdan alıntı yaptı. Teknoliye güvenenlere birkaç soruda yöneltti:

Teknoloji alanındaki birçok insan kripto teknolojisinin o kadar etkili olup olmadığını sorguluyor. Bu kadar bariz bir şekilde yeni nesil teknolojiyse, o zaman neden birçok büyük teknoloji şirketi yok? Google neden büyük yatırımlar yapmıyor?

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir