Kriptolar:
29756
Bitcoin:
$66.821
% 0.46
BTC Dominasyonu:
%54.4
% 0.24
Piyasa Değeri:
$2.43 T
% 3.07
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 66.821
BTC Dominasyonu:
% 54.4
Piyasa Değeri:
$2.43 T

Uzman Uyardı: Bu Olursa Altın Fiyatları İnanılmaz Düşer!

ABD Merkez Bankası (FED) ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz açıklamalarıyla hareketlenen altın fiyatları için yatırımcılar, sıradaki hamlenin ne olacağını merak ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Zafer Ergezen, yatırımcıların neleri beklemesi gerektiğini aktardı ve çeşitli uyarılarda bulundu. İşte detaylar…

Zafer Ergezen: Altın fiyatları sert düşebilir

Coinmühendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere FED’in politika faizini 25 baz puan artırması ve TCMB’nin faizi sabit tutması, hafta boyunca altın fiyatlarını etkiledi. Haftaya düşerek başlayan altın, son açıklamalar neticesinde ivme kazandı. Bu sırada uzmanlar dikkat çeken açıklamalarıyla gündeme geldi. Uzmanlar, Rusya ve Ukrayna savaşındaki gelişmelerle jeopolitik durumlara dikkat çekti. Zafer Ergezen, ons altının 1.868 dolar ve üzerinde gezinmesinin Rusya Ukrayna savaşının fiyatlandırması sonucu olduğunu belirtti.

Rusya-Ukrayna arasında barış sağlanması durumunda altının sert düşebileceğini söyledi. Altın fiyatlarının 1.868 dolar ve üzerindeki seviyelere Rusya Ukrayna krizi sonucu geldiğini söyleyen Ergezen, kriz bitmeden piyasada bir düzeltme, yani düşüş görülmeyebileceğini belirtti. Bunun gerçekleşme olasılığının düşük olduğunu ifade etti. Fed’in faiz kararının piyasalar için önemli olduğunu belirten Ergezen, Fed’in faiz kararının çoktan fiyatlandığını belirtti.

Rusya ve Ukrayna, altın için belirleyici

Rusya Ukrayna haberlerinin altın için önemli olduğunu belirten Ergezen, Rusya Ukrayna krizi küresel düzeyde enflasyon beklentilerini artırdı. Küresel düzeyde artan enflasyon baskısı da altın fiyatları için destek oluyor. Alıcıların büyük bir kısmı enflasyondan korunma güdüsüyle altın alımı yapıyor,” ifadelerini kullandı.

Rusya ve Ukrayna arasında ateşkes sağlanması durumunda altın fiyatlarının sert bir şekilde düşüş yaşayabileceğini söyleyen Ergezen, bu iyimserlik olmadığı sürece 1.868 doların altına inilmesinin olası olmadığını belirtiyor. “Rusya Ukrayna Savaşı’nda kalıcı ateşkes ve iyimserlik oluşmadığı sürece spot altın fiyatları için 1.868 dolar bandının daha aşağının olası olduğunu düşünmüyorum,” ifadeleriyle düşüncesini açıklıyor. Öte yandan, Minsk Anlaşması benzeri bir anlaşma sağlanması durumunda altının sert bir biçimde değer kaybı yaşayabileceğini belirtiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir