Kriptolar:
29537
Bitcoin:
$64.150
% 0.62
BTC Dominasyonu:
%53.3
% 0.09
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 0.05
Korku & Açgözlülük:
69 / 100
Bitcoin:
$ 64.150
BTC Dominasyonu:
% 53.3
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Uzman: Satın! SEC Kabusu SHIB ve Bu 2 Altcoini Vurabilir

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) yönelik yeni soruşturmasının, endüstri üzerinde geniş kapsamlı etkilere sahip olacağı düşünülmekte. Kriptoların emtia mı yoksa menkul kıymet mi olduğu konusunda düzenleyici bir emsal oluşturmak neredeyse kesin. Haber zaten COIN hisse fiyatını sallarken, aynı zamanda kripto para birimi fiyatları için de kargaşaya neden oluyor. Peki, piyasa başka bir belirsizlik dönemine girerken, hangi kriptolar satılacak? Analist Brenden Rearick, SEC nedeniyle satılabilecek SHIB gibi altcoin’leri açıkladı.

SEC, Coinbase’i soruşturuyor: SHIB, AMP ve SOL neden etkilenecek?

SEC tarafından yapılan bu yeni soruşturma, Coinbase’in birkaç farklı coin ve token listeleyerek yasadışı menkul kıymet teklifleri gerçekleştirip gerçekleştirmediğini ele alıyor. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Coinbase, menkul kıymetleri değil, yalnızca emtiaları listelediğini ve bu nedenle yasadışı bir menkul kıymet teklifi gerçekleştiremeyeceğini iddia ediyor. SEC, bu kriptoların menkul kıymetler olduğuna karar verirse, fiyatlarını büyük ölçüde etkilemesi muhtemeldir. Ayrıca, SEC’in benzer şekilde yapılandırılmış diğer kriptoların peşinden gitmesini sağlayacak. Ama nasıl karar verecek? Muhtemelen, Howey Testi yoluyla.

Howey Testi, 1946’da, SEC ve W. J. Howey arasındaki yüksek mahkemeden gelmektedir. Bir varlığın menkul kıymet olup olmadığını belirler. Testin dört maddesi şunlardır:

  • Bu bir yatırımdır.
  • Ortak bir işletmededir. Yüksek Mahkeme açıkça “ortak girişimş” tanımlamadığı için bu, dört madde içinde en kafa karıştırıcı olanıdır. Ancak, SEC zaten çoğu kriptoda ortak girişimin var olduğuna karar verdi.
  • Kâr beklentisi var.
  • Kâr, başkalarının çabalarından elde edilir.

Bu haberin ardından satmak için kripto arıyorsanız, Brenden Rearick, Howey Testini geçme olasılığı yüksek olan coin’lere bakılması gerektiğini savunuyor. Tabii ki, burada neredeyse hiçbir kriptonun mahkemede test edilmediğini belirtmekte fayda var; bu liste spekülatiftir. Ancak, bu varlıkların diğerlerine göre geçme olasılığı çok daha yüksektir.

Listedeki ilk coin: Shiba Inu (SHIB)

SEC, Coinbase’in kayıt dışı menkul kıymet olan varlıkları listelediğine karar verirse, Shiba Inu sahipleri mutlu olmayacak. SHIB, güçlü bir özel sahip desteğine sahip olsa da, Howey Testini çok iyi geçebilecek bir tokendır. Piyasa değerine göre dünyanın en büyük ikinci meme coin’i olarak, büyük bir hedef haline gelecek. Brenden Rearick’e göre Shiba Inu, testin ilk kısmını geçen bir para yatırımıdır. Ortak bir girişim altındadır çünkü SHIB yatırımında “yatay ortaklık” denilen şey var. Her yatırımcının başarısı, Shiba Inu ekosisteminde para biriktirme yoluyla diğer tüm yatırımcıların varlıklarının başarısına bağlıdır.

SHIB’den de şüphesiz bir kâr beklentisi var. Binlerce SHIB boğasının “aya (to the moon)” başlıklı tokenden bahseden tweetleri, yatırımlarından kâr beklediklerini kanıtlıyor. Son olarak, kârlar tamamen Shiba Inu geliştiricilerinin çabalarından gelir, dördüncü maddeyi tamamlıyor. Brenden Rearick’e göre, SHIB’i bir menkul kıymet olarak sınıflandırıyor. Yatırımcıların coin yakma yoluyla tokenin fiyatı üzerinde etkisi olduğu iddia edilebilirken, bu etki ihmal edilebilir. Aksine, tekneyi gerçekten sallayanlar; geliştiricilerin tanıttığı ve yayınladığı projelerdir. SHIB metaverse ve Shibarium katman-2 ağı gibi şeyler, kârı belirleyen gerçek çabalardır.

AMP da risk altında

Analiste göre AMP, bu SEC soruşturmasından endişe ediyorsanız satmanız gereken en acil kriptolardan biridir. Sonuçta, soruşturmada özel olarak adlandırılıyor. Bu, SEC’in Coinbase’in kayıtsız menkul kıymet teklifleri yürüttüğünü başarılı bir şekilde kanıtlaması durumunda sonuçtan etkilenen ilk tokenlerden biri olacağı anlamına geliyor. Tıpkı SHIB gibi, AMP sahipleri de tokenlarını yatırım yoluyla satın aldı. Yatırımcılar aynı riskleri ve kârları paylaşarak projeye para biriktirdiler. Bu, ortak girişim kuran yatay ortaklığın mevcut olduğu anlamına gelir. Ayrıca, tokenin ayrıca kriptonun fiyat hareketi hakkında uzun uzadıya konuşan bir çevrimiçi topluluğu var. SEC, bu yorumlar aracılığıyla yatırımcıların kâr beklentisiyle alım yapmasını bekleyebilir.

Testin dördüncü maddesi, bu kârların Amp geliştiricilerinin çabalarıyla elde edilmesidir. Bunun nedeni, kriptonun geliştiriciler tarafından oluşturulan bir ödeme uygulaması olan Flexa’nın başarısına bağlı olmasıdır. Flexa olmadan, Amp’in pratik bir kullanım durumu bile yoktur, çünkü kullanıcılar AMP ile yalnızca Flexa uygulaması ve yalnızca belirli ortaklar aracılığıyla ödeme yapabilir. Yatırımcılar, Amp’in başarısını kendileri sağlayamazlar.

Son altcoin: Solana (SOL)

Analiste göre Solana, şu anda satılacak en iyi kripto paralardan biri olabilir. Hatta ağ, menkul kıymet olarak onu devre dışı bırakmakla tehdit eden bir davayla mücadele ediyor. Kaybederse, SEC bir sonraki adımda ağın kapısını çalıyor olabilir. Solana’nın Howey testini nasıl geçtiğini anlamak zor değil. Birçok yatırımcının kâr ve riskleri paylaşmak için varlıklarını bir araya getirdiği bir yatırımdır. Ayrıca, yatırımcıların merkezi geliştirme ekibinin eylemleri yoluyla kâr beklemesine yol açar; Solana katman-1 ağı, bu beklentiyi yönlendiren araçtır.

Bu yeterince basit bir argüman. Ayrıca Solana’nın kendisini yakın zamanda savunması gereken bir argüman. Yatırımcılar, kriptonun kayıt dışı bir menkul kıymet olduğunu iddia ederek Solana Labs’a karşı toplu dava açtılar. Ağın güvenilmezliğiyle ilgili şikayetlere ek olarak, davacılar Solana’nın kendisini merkeziyetsiz olarak tanıttığını söylüyorlar. Coin arzı konusunda yatırımcıları yanlış yönlendirdiğini iddia ediyor. Solana’nın bir menkul kıymet olduğunu iddia ederek doğrudan Howey Testinden alıntı yapıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir