Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.268
% 6.58
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.268
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Uzman: Bu Hafta Altın Fiyatı İçin Bu Seviyeleri Bekliyorum!

Altın fiyatı, ABD dolar endeksi (DXY)’nin ABD TÜFE’sinin açıklanmasına ilişkin belirsizliğin ortasında düşmesiyle 1.960 dolara doğru bir hamle yaptı. Fed’den Loretta Mester, enflasyonun gelecek yıl bile yüksek seviyelerde kalacağını belirtti. Piyasa uzmanı Sagar Dua’ya göre Moskova’nın Rusya-Ukrayna barışına ilişkin olumlu yorumları, ileriye dönük risk alma dürtüsünün temelini oluşturabilir.

“Sıkı bir politika ortamı normalden daha fazla kalabilir”

Piyasada günün ilk işlemlerinde sarı metal, Salı günü ABD Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) açıklanmasına ilişkin artan belirsizliğin öncesinde, aşağı yönlü bir açıklığa tanık oldu. Sagar Dua, altın fiyatının, ABD dolar endeksinin (DXY) 100,00 psikolojik direncinin üzerinde kalmayı başaramaması nedeniyle 1.960 dolara doğru sağlam bir şekilde ilerlediğini söylüyor.

Uzman, ABD TÜFE’sinin %8,3’lük bir ön verisinin, Federal Rezerv’in (Fed) enflasyonu kontrol altına almak için Mayıs ayı para politikasındaki faiz oranı kararını önemli ölçüde etkileyeceğini hatırlatıyor. Bunun dışında Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere, bilanço küçülmesi de ekonomideki likiditeyi kısıtlamak için daha hızlı yönlendirilecek.

Öte yandan CBS’nin Face the Nation’a Pazar günü verdiği röportajda, Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, Fed’in fiyat artış hızını düşürmek için istikrarlı bir şekilde hareket etmesine rağmen, enflasyonun bu yıl ve önümüzdeki yıl yüksek kalacağını belirtti. Uzman, bu açıklamanın, sıkı bir politika ortamının normalden daha fazla kalacağını gösterdiğini ifade ediyor.

Bu arada uzmana göre, Rusya-Ukrayna savaşındaki gerginliğin azalmasıyla piyasa hissiyatının olumluya dönmesi muhtemel. Moskova’nın sözcüsü Cuma günü yaptığı açıklamada, “Rusya’nın Ukrayna’daki özel operasyonu öngörülebilir gelecekte tamamlanabilir, verilen hedeflere ulaşılıyor ve askeri ve barış müzakerecileri tarafından çalışmalar yürütülüyor” dedi.

Altın fiyatı teknik analizi

Uzmana göre altın fiyatı, haftanın başında Asya’da yükselmeye çalışıyor, ancak dolar Fransız seçimleri ve Euro’nun rahatlama rallisine ilişkin açılıştaki düşüş farkından toparlanırken, ayılar harekete geçiyor. Bununla birlikte analist, ayılar hareket ederken, altın fiyatının 1.950 doların üzerinde durduğunu ve yeniden baskı altında kırmızıya doğru hareket ettiğini belirtiyor. Uzmana göre teknik açıdan bakıldığında, fiyatın 1.930 dolarda kalması durumunda, boğalar yakın gelecekte 1.970 dolara yakın günlük direncin daha yüksek ve ötesine geçme şansına sahip olacaklar.

Uzmana göre saatlik bir ölçekte altın fiyatı, 1.915.50-1.950,00 dolar gibi dar bir aralıkta yer alan konsolidasyonu patlatmanın eşiğinde. Uzman, sırasıyla 1.940,00 dolar ve 1.931,45 dolar olan 20 ve 200 dönemlik Üstel Hareketli Ortalamalar (EMA), yukarı yönlü filtrelere katkıda bulunan daha yüksek ölçeklendiğini belirtiyor. Ayrıca uzmana göre, Göreceli Güç Endeksi (RSI) (14), altının daha fazla yukarı yönlü olduğunu gösteren 60.00-80.00’lik bir yükseliş aralığına kaydı.

Altın fiyatı saatlik grafik

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir