Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.131
% 1.33
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.131
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Usta İsim: Altın, Kısa ve Uzun Vadede Bu Seviyeleri Görecek!

Bir piyasa analistine göre, altın yatırımcıları, değerli metalin savaşmadan 2.000 dolardan vazgeçmesini beklememeli.

Chantelle Schieven: Altın, 1.900 dolarda sağlam bir destek oluşturdu

Murenbeeld & Co.’nun araştırma başkanı Chantelle Schieven, verdiği bir röportajda, altının yeni bir aralık bulduğunu ve değerli metalin 1.900 dolar ile 2.000 dolar arasında sağlam bir temel oluşturduğunu söylüyor.

Altın piyasası, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin beşinci haftasına girmesiyle birlikte önemli güvenli liman talebinden yararlandı. Doğu Avrupa’daki savaş çözülse bile Chantelle Schieven, güvenli liman talebinin tamamen kurumasını beklemediğini belirtiyor. Çatışmanın, küresel jeopolitik manzarayı ve finansal piyasaları değiştiren kritik bir pivot noktası haline geldiğini vurguluyor. Araştırma başkanı, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Piyasadaki genel korku yakın zamanda ortadan kalkmıyor ve bu da altını desteklemeye devam edecek. Altın, 1.900 dolar civarında sağlam bir destek oluşturdu ve jeopolitik gerilimler azalmaya başlasa bile güçlü bir eğilim ortaya çıkıyor.

“Altın, bir ülkenin para birimine güvenilirlik kazandırır”

Chantelle Schieven, savaşın ulusların müttefikler ve muhalifler arasında yeni çizgiler çizmesine neden olduğunu ifade ediyor. Batılı ulusların Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar nedeniyle bozulan ülkeler kendi tedarik zincirlerini geliştirmeye çalıştıkça küreselleşme eğilimlerinin bozulduğunu da sözlerine ekliyor.

Ayrıca Chantelle Schieven Batılı hükümetlerin askeri harcamalarını artırdığını ve bunun da bütçe açıklarını daha da artıracağını kaydediyor. Schieven, mevcut ortamda, Çin gibi Rusya’ya dost ülkelerin ABD dolarından uzaklaşmaya devam edebileceğini ve bunun da altının merkez bankaları için önemli bir araç haline geleceği anlamına geldiğini belirtiyor. Araştırma başkanı, görüşlerini şu ifadelerle detaylandırıyor:

Ülkeler birbirine ve birbirlerinin para birimlerine güvenmediğinde, altın stratejik bir varlık haline gelir. Külçe, bir ülkenin para birimine güvenilirlik kazandırır.

Chantelle Schieven, artan jeopolitik gerilimlerin yanı sıra, yerel tedarik zincirlerini geliştirmek şirketler için daha pahalı olacağından, zayıflayan küreselleşme eğilimlerinin de yükselen enflasyona katkıda bulunacağını söylüyor. Schieven, artan tüketici fiyatlarının reel faiz oranlarını negatif bölgede tutacağının ve bunun da değerli metal için bir başka önemli destekleyici unsur sağlayacağının altını çiziyor.

Chantelle Schieven’e göre Fed’in enflasyonun önüne geçme planı yok

Enflasyonun 2022 yılına kadar yüksek kalması beklense de Schieven, merkez bankalarının, özellikle de Federal Rezerv’in onu kontrol altına almak için herhangi bir agresif hamle yapmasını beklemediğini ifade ediyor. Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell’ın agresif bir şekilde para politikasını sıkılaştırmaktan bahsettiğini ancak, bu konuşmayı eyleme geçirmenin zor olacağını belirtiyor. Chantelle Schieven, düşüncesini şu şekilde izah ediyor:

Fed borç seviyeleri nedeniyle sıkışmış durumda. Daha yüksek faiz oranları ekonomiyi öldürür. Fed’in enflasyona ihtiyacı var, çünkü hükümetin borçlarıyla başa çıkabilmesinin tek yolu bu.

Coinmühendisi.com olarak açıklamalarını canlı yayınla aktardığımız Jerome Powell, Salı günü Ulusal İşletme Ekonomisi Derneği Yıllık Ekonomik Politika Konferansı’nda, merkez bankasının Mayıs ayında faiz oranlarını 50 baz puan artırması için zemin hazırladı. Powell’ın açıklamalarıyla birlikte geçen hafta merkez bankası bu yıl yedi kez faiz artırımına gidebileceğinin ve Mayıs ayında bilançosunu küçültmeye başlayabileceğinin sinyallerini verdi.

Murenbeeld & Co.’nun uzun vadeli altın fiyatı beklentisi 3.000 dolar

Chantelle Schieven, yedi faiz oranı kulağa çok gibi gelse de yatırımcıların büyük resme bakmaları gerektiğini söylüyor. Merkez bankası hedefine ulaşırsa, faiz oranlarının yıl sonuna kadar hala %2’nin altında olacağını tahmin ediyor. Bununla birlikte, 2022’nin ötesine bakan Schieven, Federal Rezerv’in daha fazla faiz artışı ile devam edemeyeceğini vurguluyor ve nedenini şu ifadelerle açıklıyor:

Ekonominin %2 civarındaki faiz oranlarına dayanabileceğini düşünüyorum. Ekonomiyi resesyona sokmaz. Ancak gelecek yıl daha fazla faiz artırımı yapabileceklerinden şüpheliyim. Faiz oranlarının %2’de kalacağını düşünüyorum.

2023 altın fiyatlarına bakıldığında Schieven, Fed’in daha düşük bir nötr oranda takılıp kaldığı netleştiğinde, fiyatların 2.100 doların üzerine çıkmasıyla altının tekrar yükselişe geçeceğini öngörüyor. Ayrıca Schieven, Murenbeeld & Co.’nun uzun vadeli altın fiyatı beklentisinin, enflasyona göre ayarlanmış tüm zamanların en yüksek seviyelerinin üzerinde 3.000 dolar olduğunu söylüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version