Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$66.960
% 1.85
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 66.960
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Samourai Wallet Kurucu Ortağı, Kara Para Aklama Suçlamalarını Reddetti!

samourai wallet

Bitcoin mikseri Samourai Wallet’a karşı açılan davada, kurucularından biri olan Keonne Rodriguez’in yakın zamanda lisanssız para transferi işi yürütme ve kara para aklamayla ilgili suçlamaları kabul etmemesi nedeniyle yeni bir gelişme yaşandı. Rodriguez, 29 Nisan’da Amerika Birleşik Devletleri New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesinde hakim huzuruna çıktı ve 1 milyon dolarlık kefalet karşılığında katı koşullarla serbest bırakıldı.

Keonne Rodriguez’in Kefalet Koşulları

Mahkeme, Rodriguez’e 1 milyon dolarlık kefalet cezası verdi ve aynı zamanda onun hareketine kısıtlamalar getirerek Harmony, Pensilvanya dışındaki New York veya Pensilvanya bölgelerine girmesini engelledi. Ayrıca yetkililer Rodriguez’in hareketlerini bir takip cihazıyla izliyor.

En dikkate değer kefalet koşulu, Rodriguez’in mahkeme onayı olmadan kripto para birimiyle ilgili hiçbir faaliyete katılamamasıdır. Bu, hem doğrudan hem de dolaylı işlemlerin yanı sıra Samourai Wallet ve kripto para birimi endüstrisi ile yapılan anlaşmaları da içerir.

Kripto Para Birimi Karıştırıcıları Üzerindeki Baskı Yoğunlaşıyor

Samourai Wallet’ın CTO’su William Hill ve başka bir sanık tutuklanarak gözaltına alınırken, Rodriguez 100.000 dolar kefaletle serbest bırakıldı. Hill’in Portekiz’de tutuklandığını ve şu anda Amerika Birleşik Devletleri’ne iade edilmeyi beklediğini, bunun da tutukluluğunun devam etmesine ve mahkemenin davasının ele alınmasında önemli gecikmelere neden olduğunu belirtmek ilginçtir.

Rodriguez ve Harris’e yönelik iddiaların ciddiyeti göz ardı edilemez. Suçlu bulunmaları halinde, her biri kara para aklama komplosu ve lisanssız para transferi işi yürütmeyle ilgili suçlamalardan beş yıla ek olarak en fazla 20 yıl hapis cezasına çarptırılabilecek. Ek olarak yetkililer, Samourai Wallet’ın sunucularına ve etki alanına el koyarak platformu daha da bozarak hızlı harekete geçti.

Bireylerin tutuklanması, ABD yetkililerinin, bilgisayar korsanları ve teröristler tarafından para aklamak için kullanıldığına inandıkları kripto para karıştırıcılarını çökertme yönündeki daha büyük çabalarının bir parçası. Bu eylem, ABD Hazine Bakanlığı’nın Blender ve Tornado Cash gibi diğer karıştırıcılara uyguladığı ve sektör ile hükümet yetkilileri arasında anlaşmazlıklara yol açan yaptırımların ardından geldi.

Rodriguez’in 14 Mayıs’ta duruşması olduğunda bu hukuki mücadelenin sonucu belirsizliğini koruyor. Sonuç olarak, bu değişiklik, kripto para platformlarının düzenleyici denetiminin arttırılması gerekliliğini ve yasa dışı faaliyetlerde bulunmak için oluşturdukları engelleri hatırlatıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir