Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.142
% 1.02
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.142
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Usta İsim, 2 Altcoin Piyasasına Dikkat Çekti ve Piyasayı Yorumladı!

Galaxy Digital’in yeni CEO yardımcısı, Google Chrome’un oluşturulmasına yardımcı oldu ve milyar dolarlık bir kripto koruyucusu kurdu. İzlediği Blockchain tabanlı 2 altcoin piyasasını paylaşıyor ve bir ‘kripto kışı’nın neden gerçekten faydalı olabileceğini açıklıyor. Biz de Coinmühendisi.com olarak usta ismin paylaşımlarını okuyucularımıza sunuyoruz.

Mike Belshe: Sonra Bitcoin ortaya çıktı…

Çok az girişimci, erken internetin yükselişine katkıda bulunduğunu, önde gelen bir teknoloji şirketi için anahtar yazılım geliştirdiğini ve şu anda 1 milyar doların üzerinde değere sahip bir kripto girişimi kurduğunu söyleyebilir. Mike Belshe, hem Web 2.0 hem de Web 3.0’ın kurulmasına yardımcı olan seçkin bir kripto yöneticisi grubunun parçası. Kripto firması BitGo’nun CEO’su Mike Belshe, daha önce Netscape, HP ve Google’da görev aldı. Galaxy Digital, geçen yıl Belshe’nin şirketiyle 1,2 milyar dolar değerinde bir anlaşma yaptı ve BitGo’yu satın aldı. Birleşmenin bir parçası olarak Belshe, kripto yatırım firmasının yeni CEO yardımcısı olacak.

Google’dan Galaxy’ye Belshe, 2006’da Google’a katıldı ve şu anda Alphabet’in CEO’su olan Sundar Pichai ile birlikte çok gizli bir projede yazılım mühendisi olarak çalıştı. İki yıl sonra, bu proje Google Chrome web tarayıcısı olarak başlayacaktı. Belshe, şunları söylüyor:

Google’da çok eğlendim ve başka hiçbir yerde yapamadığım şeyleri yapmak zorunda kaldım. Ama kendimi her zaman yeni başlayan bir adam olarak gördüm ve sonra Bitcoin ortaya çıktı.

“Altcoin piyasası büyümek için çok daha fazla alana sahip”

2011 yılında Belshe, çok imzalı cüzdanlar sunarak kripto saklama hizmeti veren bir dijital varlık güven ve güvenlik şirketi olan BitGo’yu kurdu. Galaxy’nin firmayı satın alması, kripto endüstrisinin ilk milyar dolarlık anlaşmasıydı. “Galaxy ve BitGo, ulaşmaya çalıştığımız yer açısından çok uyumlu, ancak farklı açılardan geliyoruz” diyen Belshe, şu açıklamayı yapıyor:

Wall Street açısından yaklaşıyorlar ve biz teknoloji ve güvenlik açısından yaklaşıyoruz. Bu alandaki nihai kazananlar, olgun ürünler ve yapılandırılmış ürünler sunabilecekler. Galaxy, gerçekten sağlam bir temel teknoloji platformu olmadan bunu yapamazdı ve BitGo’nun devreye girdiği yer burası.

Belshe, birçok Big Tech firmasının artık tamamen ölçeklenebilir olmasına rağmen, kriptonun büyüme için çok daha fazla alana sahip olduğunu düşündüğünü belirtiyor. Usta isim, konuyu şu şekilde detaylandırıyor:

Endüstri nihayet gezegendeki her şirketin Bitcoin’e katılımlarının ne olduğunu düşündüğü bir dönüm noktasına ulaştı. İnsanlar şu anda bankacılık sisteminin kendileri için çalıştığını düşünmüyor. Ancak kripto bunu değiştirebilir.

Usta ismin NFT ve DeFi altcoin piyasalarına ilişkin görüşleri

Mike Belshe, iki altcoin piyasasının yeni yatırımcıların çekilmesine yardımcı olduğunu söylüyor: Merkezi olmayan finans (DeFi) ve Non Fungible Token (NFT). DeFi olarak bilinen merkezi olmayan finans, halka açık Blockchain’lerde bulunan alternatif bir finansal sistem. Geleneksel bir finansal sistemden farklı olarak, komisyoncular ve bankalar gibi aracılara ihtiyaç duymuyor. Belshe, şunları söylüyor:

DeFi alanı, nispeten basit hizmetlerle başlamış olmasına rağmen inanılmaz derecede heyecan verici. Artık 7/24 ödünç verme ve ödünç alma işlemlerini yürütebilirsiniz. Bir sürü başvuru sürecinden geçmenize gerek yok. Çünkü bunu sadece online, anında ve kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

NFT’ler, benzersiz fiziksel veya dijital varlıklar için Blockchain tabanlı sahiplik sağlıyor. DappRadar, NFT satışlarının 2021’de 25 milyar dolara ulaştığını tespit etti. Ancak Ekim ayında Galaxy CEO’su Mike Novogratz, endüstrinin bir balon olabileceğine dair endişelerini dile getirdi. Novogratz geçen Ekim ayında Londra’da düzenlenen Token2049 konferansında “Piyasalar sonsuza kadar yükselmez” diyerek, bunun hiçbir şekilde normal olmadığını belirtti.

Belshe, Bored Ape Yacht Club gibi ünlülerin yönlendirdiği trendlerin kısa ömürlü olduğunu, ancak dijital sahiplik teknolojisinin uzun süreli bir potansiyele sahip bulunduğunu savunuyor. Belshe, şu ifadelerle görüşlerine açıklık getiriyor:

Sahip olduğumuz şey, yepyeni bir teknoloji ile biraz modanın birleşimi. Bored Apes konseptinin çok uzun ömürlü olacağını sanmıyorum, bana öyle gelmiyor. Ancak bunun altında yatan teknoloji kesinlikle uzun ömürlü olacak. Burada önemli olan şu: NFT’ler yeni iş modellerinin kilidini açıyor ve bu kalıcı olacak.

“Kripto kışı, uzun vadede daha iyi projelerin gelişmesini sağlayabilir”

Kripto şu anda Mike Belshe ve Mike Novogratz gibi kurumsal oyuncuların ilginç bir bileşimi; Snoop Dogg’un NFT plak şirketi gibi ünlü projeler; Dogecoin ve Shiba inu gibi meme token’leri; ve açık dolandırıcılık.

Belshe, kripto varlıklarının düşmeye devam ettiği uzun süreli bir ayı piyasası olan bir kripto kışının uzun vadede daha iyi projelerin gelişmesini sağlayabileceğini söylüyor ve 1990’ların sonundaki dot-com çöküşüyle bir karşılaştırma yapıyor:

Şirketler her zaman rekabet edecek. İyiler hayatta kalır ve kötüler hayatta kalmaz. Kötülerin hala harika insanlar olan çalışanları var ve devam edip başarılı olabilecek fikirler üzerinde çalışıyorlar. 90’ların sonlarında Silikon Vadisi, Darwinist bir inovasyon yaklaşımının işe yaradığını kanıtladı. Bugün hayatımızın her yönünü etkileyen interneti bize getiren şey buydu ve aynı şeyin Blockchain için de olmasını beklemeliyiz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir