Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$58.190
% 1.02
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 58.190
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Usta Analist: Altın Önümüzdeki 3 Ayda Bu Seviyeleri Görebilir!

Altın 1.930 dolara yakın seviyelerden işlem görürken geçtiğimiz haftadan bu yana 1.940 doları geçememiş durumda. Peki, geçtiğimiz aylarda görülen 2.000 dolarlık fiyatlar yeniden görülecek mi? İşte TD Securities analistinin yorumları…

TD Securities: Fed ve reel faiz oranları, altının arkasındaki itici güç

TD Securities Emtia Stratejisi Başkanı Bart Melek, Fed’in eğrinin gerisine düştüğünü ve reel faiz oranlarının altının itici gücü olduğunu söylüyor. Piyasanın enflasyonun daha uzun süre daha yüksek olabileceğine inandığını ve Fed’in çok yavaş tepki verdiğini söyledi. “Fed’in para politikasını sıkılaştırmak için partiye geç kaldığını” kaydetti.

Melek, ilk çeyrek için altının iyi performans gösterdiğini ve önümüzdeki üç ayın da “oldukça iyi” olması gerektiğini söyledi. Tekrar Fed’den bahsederken, nokta grafiği senaryoları ile devam etseler bile enflasyonun çok yüksek olduğunu ve önümüzdeki birkaç ay içinde Fed’in yapacağı her şeyin yeterli olmayacağını söyledi. Analiste göre mevcut durumda Fed, yeterince agresif olamayacak.

Altın 2.000 doların üzerine çıkabilir mi?

Melek, altının ons başına 2.000 doların tekrar üzerine çıkabileceğini ve altın ticaretinin enflasyona karşı bir hedge olmasında rahatlık olduğunu söyledi. Altın, hisse senedi piyasalarına karşı çok iyi performans gösterdi ve aşağı yönlü herhangi bir ayarlama önemli olacak gibi görünmüyor. Bazı Fed faiz artışları varsa, hisse senetlerini sarı metalden daha fazla etkileyebilir gibi görünüyor. Altın ayrıca sabit gelir (fixed income) dahil bazı geleneksel hedge’lerden, yani riskten korunma varlıklarından daha iyi performans gösterdi.

Altın Salı günü Avrupa seansında yatay işlem aralığının hemen üzerinde işlem görüyor. coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere fiyat, ons başına 1.900 dolar civarındaki seviyeler ile bir konsolidasyon aralığında sıkışmıştı. Yazım sırasında da yatay hareketini koruyor. Son 24 saatte yüzde 0.19’luk bir düşüş ile 1.929 dolardan el değiştiriyor. Bu sırada, altının gram fiyatı ise 913 lira seviyelerinde. Gram altın, geçtiğimiz haftalarda 1.000 liraya yakın seviyelerden el değiştiriyordu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir