Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.790
% 0.18
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.790
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Ünlü Yöneticiden Çılgın Altın Tahmini: Tarih de Verdi!

Goehring & Rozencwajg Associates yönetici ortağı Leigh Goehring’e göre, 2022’deki anormallikler ve risklere yeni bir kriz eklenecek. Goehring, bu krizin ortasında altın tahmini için rekor seviyelerden bahsetti. İşte detaylar…

Goehring: Herkesi şaşırtacak bir kriz geliyor

Goehring , “Önümüzdeki altı ay içinde herkesi şaşırtacak büyük kriz burada, ABD doğal gaz fiyatlarıyla birlikte Kuzey Amerika’da olacak” dedi.   Goehring, “Kuzey Amerika’da aniden ABD gaz piyasasının açıkta kalmasına neden olacak bir ‘siyah kuğu’ olayı olabilir. Bu olursa, ABD gaz fiyatları yükselebilir. Üçe, hatta dört katına bile çıkabilir,” ifadelerini kullandı. Goehring & Rozencwajg Associates yönetici ortağı, yatırımcıların bu riske karşı ilgisizliğinin “aptalca” olduğunu belirtti.

Federal Rezerv, aşırı oranlı oran artışlarıyla enflasyonu umutsuzca kontrol etmeye çalışırken, gaz fiyat artışları ABD piyasasını vurabilir. Uzmana göre bu durum, Fed’i oranları çok daha yüksek artırmaya zorlayacaktır. Goehring, “ABD’nin ekonomik büyümesinde çok büyük bir ivme var ve insanların düşündüğünden çok daha iyi dayanabilir,” ifadelerini kullandı. Goehring için endişe, ekonominin nasıl ayakta kaldığı değil, Fed’in oranları yüzde 2-3’ün üzerine çıkarırken yaşanabileceklerde yatıyor.

Goehring’in altın tahmini beş haneli rakamlara işaret ediyor

Goehring, uzun vadede altın konusunda oldukça iyimser ve boğa piyasasının devam edeceğini düşünerek bu on yılın sonunda ons başına yaklaşık 15.000 dolara ulaşacağını tahmin ediyor. Goehring, “Önümüzde devasa bir boğa piyasası var. Geçen ay altın yatırımımızı artırmaya başladık. Altın alanında gerçekleşecek bu büyük patlamaya her geçen gün daha da yaklaşıyoruz,” ifadelerini kullandı.

Bununla birlikte, Goehring, “kısa vadede altın, piyasaya girmek için harika bir nokta olan ons başına 1.600 dolara geri dönebilir” dedi. Mayıs ayındaki geri çekilmenin nedeninin, FED’in faiz artırımları olduğunu belirten Goehring, “Fed oranları artırmaya başladığında, bu altın üzerinde aşağı yönlü bir baskı oluşturuyor. [Fakat] ben bu piyasada boğayım” dedi. Özellikle altın ve gümüş fiziki ETF’lerine yönelik batılı yatırımcıların ilgisinin geri döndüğünün altını çizdi. Altın ticareti petrole göre daha ucuz olduğundan Goehring, yukarı yönlü bir çözüme yaklaştığımızdan emin.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve , ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir