Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.733
% 1.24
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.733
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Ünlü Yönetici: Son Gelişmeler Altın’ı Bu Seviyelere Gönderebilir!

Rusya’nın Ukrayna yakınlarındaki askeri yığınağına ilişkin gerilimler, güvenli liman talebi ve potansiyel arz kesintilerine ilişkin endişeler arasında altını canlandırıyor. Sydney merkezli ABC Bullion’un küresel genel müdürü Nicholas Frappell, riskten kaçınma hissi ve reel faizlerdeki düşüşün altın için destekleyici olacağını düşünüyor.

“Bu gelişmeler, altın fiyatının daha fazla yükselmesini sağlayabilir”

Külçenin bir değer deposu olarak çekiciliği, piyasalarda riskten kaçınma ve dünya çapında enflasyondaki artış ile parlıyor. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere altın fiyatları Cuma günü, Federal Rezerv faizleri yükseltmeye hazırlanırken bile neredeyse dört ayın en büyük artışını kaydetti. 10 yıllık Hazine tahvillerinin faizi, Cuma günü faizsiz altın üzerinde baskı yaratan 2019’un en yüksek seviyesinden düştükten sonra Pazartesi günü yükseldi. Spot altın fiyatı, Cuma günü %1,8 artarak 13 Ekim’den bu yana en yüksek seviyeye çıktıktan sonra, Pazartesi sabahı %0,13 gerilemeyle 1.855,9 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Piyasalar ayrıca, 2014’ten bu yana ilk kez petrolün varil başına 100 dolara yükselmesini izliyor ve bu, büyüme beklentilerini daha da azaltarak ve enflasyonu artırarak dünya ekonomisine çifte darbe vurma tehdidinde bulunuyor. Geçen haftaki veriler, ABD tüketici fiyatlarının Ocak ayında beklenenden fazla yükseldiğini ve yıllık enflasyon oranını kırk yılın en yüksek seviyesine gönderdiğini gösterdi. Sydney merkezli ABC Bullion’un küresel genel müdürü Nicholas Frappell, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Riskten kaçınma hissi ve reel faizlerdeki düşüş altına yardımcı olmalı, ancak yükselen bir dolar daha fazla kazanımı engelleyebilir. Bununla birlikte ham petrol fiyatlarındaki artış, enflasyon ve büyüme endişelerini artırabilir ve bu altın fiyatının daha fazla yükselmesini sağlayabilir.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan Pazar günü CNN’e Ukrayna’da ‘çok yakında büyük bir askeri harekat olacağı konusunda belirgin bir olasılık’ olduğunu söyledi. Rusya, komşusunu işgal etme planlarını defalarca reddetti ve Kremlin yetkilileri ABD’yi ‘histeri’ körüklemekle suçladı. “Palladyum piyasaları bu yıl oto katalizör talebinde zaten bir toparlanma bekliyordu” diyen MineLife Pty’nin kıdemli kaynak analisti Gavin Wendt, Ukrayna ile ilgili herhangi bir ihtilaf nedeniyle arza yönelik artan tehditlere ilişkin piyasa korkularının fiyatları daha da coşturduğunu söylüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir