Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.333
% 0.85
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.333
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Ünlü Yönetici, Altcoin Sepetini ve Stratejilerini Açıkladı!

Yaklaşık 33 sentten 6 basamaklı miktarlarda Solana ve 1 doların altında popüler altcoin Polkadot satın alan 25 yaşındaki bir kripto kurucusu, kazanan altcoin projelerini erken belirlemek için 3 parçalı bir strateji paylaşıyor. Yatırımcı “Finans Elması”nı nasıl oluşturmaya çalıştığını açıklıyor. Yubo Ruan, merkezi olmayan bir borç verme ve stake etme protokolü olan Parallel Finance’in kurucusu. VC fonu aracılığıyla, 25 yaşındaki genç, Solana ve Polkadot gibi en iyi altcoin projelerine erken yatırım yaptı. Kazanan protokolleri nasıl belirleyeceğini ve DeFi’yi bir milyar insana nasıl ulaştırmayı planladığını paylaşıyor. Detaylar coinmuhendisi.com’da.

Altcoin sepeti nasıl oluşturulur

25 yaşındaki Yubo Ruan, muhtemelen yaşıtlarının hayal edebileceğinden daha fazlasını başardı. Lisedeyken Ruan, 13 buluş ödülü ve beş patent kazanırken, Çin’in Pekin kentinde ilk şirketi Alisimba Technologies’i kurdu. Üniversitede, yıkıcı teknolojilere yatırım yapmak için ilk risk sermayesi fonu Skylight Investment’ı kurdu. 2017 yılında, blockchain ve kripto şirketlerine odaklanmak için ikinci VC fonu 8 Decimal Capital’i başlattı. Şimdi, seri girişimci, şimdiye kadarki en yüksek hedefini gerçekleştirmeye çalışıyor: kredi girişimi Parallel Finance aracılığıyla bir milyar insana merkezi olmayan finansman sağlamak.

Polkadot ekosistemi üzerine inşa edilen Parallel Finance, önde gelen VC yatırımcıları tarafından desteklenmektedir. Ruan kriptoyu 2014’ün başlarında öğrendi. Pekin’deki ünlü Garage Café’de, eskiden ödeme olarak Bitcoin kabul eden ilk şirketi üzerinde çalışırken, daha sonra dünyanın en büyük kripto oyuncularından biri olacak olan bir grup Bitcoin ve Ethereum madencisiyle tanıştı. Bu deneyim ona erken olmanın önemini öğretti. 2019’da, 8 Decimal Capital’de 60 milyon dolarlık VC fonunu yönetirken, Ruan’a göre Solana’ya (SOL) yaklaşık 30 ila 33 sent arasında altı haneli bir yatırım yaptı ve 1 milyon doların üzerinde Polkadot‘a (DOT) 1 milyon doları akıttı. Cuma günü öğleden sonra, piyasa değerine göre beşinci en büyük kripto para birimi olan Solana, yaklaşık 148 dolardan işlem görürken, en büyük 10. token olan Polkadot, CoinGecko fiyatlandırmasına göre 27 dolardan el değiştiriyordu.

Kazanan kripto projeleri erkenden nasıl belirlenir?

İki net kazananın yanı sıra Ruan, Chia (XCH), Chainlink (LINK), 0X (ZRX) ve dijital varlık şirketi Securitize’nin ilk turlarına da katıldı. Uzun vadeli potansiyele sahip projeleri belirlemeye çalışırken, üç faktöre odaklanır: (1) ağ etkileri, (2) ucuz değerlendirme yerine makul ve (3) kurucunun kalitesi. Teknoloji ve kriptoda oldukça tanıdık bir kavram olan ağ etkisi, bir ağa katılan kullanıcı sayısı arttıkça, tahakkuk eden değerin arttığı fikrini ifade eder. Facebook, Instagram ve TikTok gibi sosyal medya platformları ağ etkilerinin gücünü gösterirken, Bitcoin ve Ethereum gibi büyük kripto para birimleri de ağlara daha fazla insan katıldıkça daha değerli hale geldi.

Alışılagelmiş bilgeliğin aksine, Ruan pahalı görünebilecek değerlemelere sahip projelere yatırım yapmayı seviyor. Ucuz varlıklara odaklanmak yerine, daha yüksek değerlemelerin projelerin daha iyi fikir birliği ve daha fazla yatırımcı güveni kazandığına işaret edebileceğine inanıyor. Yatırımcı, “Solana’ya yatırım yaptığımızda 33 sent olmasına rağmen birkaç yüz milyon dolar değerindeydi. O zamanlar oldukça çılgındı çünkü hiçbir şey başlatmamış bir ağ için oldukça pahalıydı” diyor. Ruan, 1 doların altında ancak 1 milyar doların üzerinde bir değerleme ile yatırım yaptığı DOT ile benzer bir hikaye olduğunu söyledi. Değerlemeler, kurucuların sicili nedeniyle ona da mantıklı geldi. Yatırımcı “Kurucunun kim olduğunu ve daha önce neler yaptığını değerlendirmeye en az yüzde 40 ağırlık verdim. Daha önce harika yaratımlar yapan girişimcilerin uzun vadede daha iyi ürünler yaratmaya devam edeceklerini gerçekten düşünüyoruz” diyor.

Şu anda Ruan, Ethereum katman iki ölçekleme ağı olan StarkWare’i seviyor. İsrail merkezli şirket, Sequoia Capital liderliğindeki bir finansman turunda 50 milyon dolar topladıktan sonra yakın zamanda 2 milyar dolarlık bir değerleme elde etti. Emin olmak için, Parallel Finance, StarkWare’in StarkNet ürünlerinden birinin üzerine inşa ediyor. Bu günlerde Ruan artık aktif olarak kripto projelerine yatırım yapmıyor. DeFi’yi bir milyar insana ulaştırma hedefiyle %100 Paralel Finans’ı “Finansın Apple veya Google‘ı” haline getirmeye odaklanmış durumda. Yine de genç kurucunun kanıtlayacak çok şeyi var. Yazılım tarafından otomatikleştirilen finansal hizmetler faaliyetlerine atıfta bulunan DeFi, herkesin bildiği gibi gezinmesi zor ve karmaşık.

DeFi Llama‘ya göre, toplam değeri yaklaşık 700 milyon dolar olan Parallel Finance, Polkadot’taki en büyük üçüncü taraf programı olarak niş bir pazar hakimiyetine sahip. Ruan, 100.000 küresel kullanıcısını bir milyara çıkarmak için, kullanıcıların DOT token varlıklarıyla ilgili her türlü finansal hizmet faaliyetlerini yürütebilecekleri tek duraklı bir ekosistem kurmayı planladığını söyledi. Şirket ayrıca dolandırıcılık ve dolandırıcılıkların kökünü kazımak için izinli bir uygulama mağazası kuracak.

Sonunda Parallel Finance, Polkadot dışında diğer zincirlere de yayılacak. Şimdilik, platformu kullanımı kolay, verimli, ölçeklenebilir ve yasal gerekliliklerle uyumlu hale getirmeye odaklanıyor. Yatırımcı, “Kullanıcıların cüzdanlarıyla giriş yaptıklarında, ödemelerden getiri elde etmeye ve türev alım satım işlemlerine kadar her şeyi tek bir tıklamayla yapabilecekleri bütünsel bir ekosistem oluşturmakla gerçekten ilgileniyoruz” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir