Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.417
% 4.38
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.417
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Ünlü Yatırımcı: Bu NFT Coin’den Aldım! HODL Yapıyorum

Bir yatırımcı, 2021’de 1.700 dolara bir NFT coin satın aldı ve HODL’yi planlıyor. Ayrıca kripto piyasasındaki erimesinin neden Web3’te çalışmak için işini bırakmasını engellemediğini açıklıyor.

İlk NFT coin trade’i başarısız olsa da ikinci de tutturdu

Keith Martin, geçen yıl Mayıs ayında bir Bored Ape Yacht Club satın aldı. Bu NFT coin için 500 dolardan daha az ödedi. Piyasanın yeni patlamaya başladığı göz önüne alındığında, bunu kâra çevireceğinden emin görünüyordu. Ancak işler böyle gitmedi ve Martin ilk trade’inde bir kayıp yaşadı.

Bununla birlikte, dijital varlık piyasasının geleceğine olan inancı etkili oldu. Aldığı dersle bu sefer yaklaşık 1.700 dolar (0,64 ETH) karşılığında bir tane daha satın aldı. 31 yaşındaki Martin, Pazartesi günü NFT.NYC konferansında verdiği demeçte, şunları söyledi:

İlk başta sattıktan sonra, daha fazla para için hemen başka bir NFT coin satın aldım. Çünkü bundan sonra ne olacağını gerçekten kaçırmak istemedim.

O zamanlar, 1 ETH yaklaşık 2.700 dolar değerindeydi. Bugün, bu yıl kripto para birimlerinde kısır bir bozguna kurban gittiği için yaklaşık 1.111 dolar değerinde. Bu arada, Martin’in ödüllü Bored Apes NFT’si mevcut piyasa fiyatlarında yaklaşık 111.000 dolar değerinde. Martin, şu açıklamayı yaptı:

O zamanlar pek bir şey yoktu. Oysa bugünlerde günde yaklaşık 10 yeni proje var. Bir yıl önce, birkaç günde bir sadece bir yeni proje vardı. Bu yüzden Telegram ve Twitter’da olmak, o sırada birçok insan Bored Ape’in bir sonraki CryptoPunks olacağını söylüyordu. Ben de bir tane aldım.

“Kripto alanını ve NFT’leri kesinlikle gelecek olarak görüyorum”

Twitter’da IllusiveApe’i kullanan Keith Martin, 2017’de bir pazarlama şirketinin kurucu ortağıydı. Ancak yaklaşık bir yıl önce NFT’lere girmeye başladığında tutkusu dijital varlıklara kaydı. Haziran ayında, kurulmasına yardım ettiği şirketteki işinden ayrıldı. Şu anda bir Web3 şirketi olan Tribe için çalışıyor. Çünkü NFT sektörüne olan tutkusu ana odak noktası haline geldi. Bu konudan şunları ifade ediyor:

Kripto alanını ve NFT’leri kesinlikle gelecek olarak görüyorum. Bu yüzden dahil olmak için şimdiden daha iyi bir zaman olmadığını düşündüm.

Martin, NFT coin koleksiyon parçalarını satmayı düşünmüyor

Bir yatırımcı ve trader olarak işe başlarken, artık kendisini daha çok bir koleksiyoncu olarak gördüğünü de ekliyor. Çünkü orijinal Bored Ape NFT’si ve satın aldığı CryptoPunk NFT’si de dahil olmak üzere en sevdiği NFT’leri satma planı yok. Bu arada CryptoPunk NFT’si geçen yıl mayıs ayında 51.000 dolar civarındaydı.

Martin, önceki şirketi için yaptığı pazarlama çalışmalarının çoğunu Tribe için yapıyor. Öte yandan, Web3’ü gelecek olarak gördüğü için çalışmanın şimdi daha heyecan verici olduğunu söylüyor. Bugün NFT’ler, yalnızca sanat ve profil resimleriyle ilgili gibi görünebilir. Ancak karmaşık Blockchain teknolojisi ile destekleniyorlar. Keith Martin, burada şu açıklamayı yapıyor:

Siz endüstri adını verin, NFT’ler bunu bozacak. En zeki insanlardan bazılarının nereye gittiğine bakın. Büyük zaman geliştiriciler, bilgisayar bilimi alanındaki herkes. En parlak beyinlerin hepsi bu alana taşınıyor. Bu beni gerçekten iyimser yapıyor.

Yeni nesil, gelecekte Bitcoin mi yoksa bir külçe altın mı almayı tercih eder?

Coinmuhendisi.com’dan da takip ettiğiniz üzere NFT’ler 2021’de fırtınalı bir yıl geçirdi. Ancak NonFungible.com’dan alınan verilere göre haftalık satışlar Ocak ayındaki yaklaşık 1 milyar dolarlık zirveden %80’den fazla düştü. Bu arada kripto para birimleri için piyasa değeri, geçen yıl 3 trilyon doları geçti. Ancak sonra son zamanlarda 1 trilyon doların altına düştü.

Ancak, ayı piyasasının ortasında bile Martin, daha fazla kripto satın alacağını söylüyor. Buna ilaveten daha fazla NFT coin toplayarak rotada kalmayı planladığını kaydediyor. Bunun için de şu izahı yapıyor:

Kendime şu anda sanal ekranları kaydıran oğlum hakkında soruyorum. Gelecekte Bitcoin mi yoksa bir külçe altın mı almayı tercih eder? Ve cevap bana açık görünüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir