Kriptolar:
29723
Bitcoin:
$66.301
% 5.73
BTC Dominasyonu:
%54.5
% 0.58
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 5.93
Korku & Açgözlülük:
64 / 100
Bitcoin:
$ 66.301
BTC Dominasyonu:
% 54.5
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Ünlü Şirket, Bu Altcoin’den Onmilyonlarcasını Aldı!

TRON DAO, stablecoin’i USDD’nin fiyat istikrarını sağlamak için 10 milyon USDD satın aldı. Karar, altcoin piyasasının toparlandığı dönemde geliyor. Terra benzeri bir algoritmik mekanizmaya sahip olması nedeniyle, TRX ve USDD’nin de benzer bir kaderi paylaşacağı düşünülüyor.

Altcoin piyasası toparlanırken, Tron 10 milyon USDD satın aldığını duyurdu

TRON DAO Reserve, Blockchain ve kripto piyasasını korumak için 10 milyon USDD satın aldığını duyurdu. Justin Sun ve TRON DAO, bu hamlenin piyasayı korumak için atıldığını söylüyor.

Tron’un stablecoin’i USDD, birkaç gün önce dalgalı piyasa koşullarında fiyat istikrarını kaybetti. Sonuç olarak dolar sabitliği kazanması için TRON DAO’dan müdahale ediyor. Fiyat sabitlendikten sonra, Tron DAO Reserve, USDD’yi önceki seviyesine geri getirmek için harekete geçti.

USDD teminatını yükseltmek ve stablecoin’in fiyatının daha da düşmesini durdurmak için borsalardan yaklaşık 5,5 milyar Tron (TRX) çıkardı. Bununla birlikte, USDD’nin şimdilik dalgalanmaya devam ettiği görülüyor. Coinmarketcap verilerine göre USDD 0,9601 dolardan işlem görüyor.

USDD’nin piyasa değeri geçen hafta yaklaşık 19 milyon dolar azaldı

USDD’nin piyasa büyüklüğü 13 Haziran’da 715 milyon dolardan şu anda 696 milyon dolara düştü. Tron DAO, bu istikrarsızlığa müdahale etmek için rezervlerini yakın zamanda artırdı. Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere, geçen hafta rezervine 300 milyon USDC daha ekledi.

Özellikle USDD, Nisan 2022’de piyasaya ilk çıktığında merak uyandıran bir gelişmeydi. Tron Blockchain için yerel bir stablecoin olarak işlev görüyor. Ancak, algoritmik stablecoin’ler Terra örneği nedeniyle şu anlık mimli. En son UST’de olduğu gibi, algoritmik stablecoin’lerin çöküşü öngörülememektedir. Görünüşe göre USDD, 1 dolar değerine olan istikrarını kaybediyor.

Öte yandan, ünlü Terra araştırmacısı Fatman, USDD’nin UST gibi olmayacağından emin. Yatırımcıları USDD’yi açığa satmamaları (short) konusunda uyarıyor. Uzmana göre, Justin Sun’ın stablecoin’i yakında dolar ile 1: 1 oranını yeniden kazanacak. Bu konuda Fatman, yakın tarihli bir tweet’te şunları kaydetti:

Başka bir algoritmik stablecoin olan USDD, ciddi şekilde 0,937 dolara geriledi. Bazılarınız, bunun bir sonraki UST olduğunu varsayarak, bir oyun yapma planlarınız var. USDD’ye bulaşmayın. Sizin için iyi olmayacak, söz veriyorum. Bu UST gibi değil.

Algoritmik stablecoin nedir? Altcoin piyasası için neden önemli?

Çoğu stablecoin nakit veya benzeri rezervlerle desteklenmektedir. Ancak, algoritmik stablecoin’ler fiat sabitliğini korumak için matematik ve teşvik mekanizmalarını kullanır. Stablecoin’in fiyat dengesi için çeşitli mekanizmalar devreye girer. LUNA-UST gibi USDD’de TRX ve diğer rezervlerle desteklenir. Terra’da bu mekanizmanın açığa satışlarla çökebileceğini gördük. Bunun piyasa yansıması nedeniyle, şimdilik algoritmik stablecoin’ler hakkında endişeler yaygın.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir