Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.533
% 0.27
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.533
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Ünlü Milyarder: Bu Seviyeye Geldiğinde Çokça Bitcoin Alacağım!

Interactive Brokers’ın kurucusu Thomas Peterffy, Bitcoin satın alacağı dip seviyeyi paylaştı. Amerikalı milyarder, devam eden mali krizin, özellikle ABD’deki rekor enflasyonun önümüzdeki birkaç yıl boyunca devam edeceğini öngörüyor.

Thomas Peterffy, bu seviyeye düşerse Bitcoin satın alacak

Interactive Brokers’ın kurucusu ve başkanı Thomas Peterffy, yasadışı faaliyetleri teşvik ettiklerine dair endişelerin bir sonucu olarak, ABD hükümetinin kripto para birimlerini doğrudan yasaklayabileceğini düşünüyor. Yine de milyoner, fiyatı 12.000 dolara düşerse daha fazla Bitcoin satın alacağını söylüyor.

Forbes ile yakın zamanda yapılan bir röportajda Peterffy, mevcut mali krizi de değerlendirdi. Özellikle ABD’nin tarihi enflasyonunun birkaç yıl daha süreceğini öngördü:

Bence sadece birkaç ay değil, yıllarca enflasyonist baskılar olacak. Bu uzun vadeli bir sorun.

Küreselleşme “tersine döndüğü” için tedarik zincirinin bozulması, nitelikli işgücü eksikliği ve genişleyen otomasyon, yıllarca süren ABD açık harcamaları, artan faiz oranları ve daha fazlası gibi bir dizi değişkeni, korkunç tahminini desteklemek için gösterdi. Thomas Peterffy, bu ortamda yatırımcılara, “araştırma yapmak ve şirket hisselerini biriktirmek için müthiş bir zaman” olduğundan, mevcut istikrarsızlık sırasında potansiyel halka açık şirketlere odaklanmalarını tavsiye ediyor.

Ünlü milyarderin yasaklanma riskine rağmen BTC satın alacağını söylüyor

Milyarder daha sonra, Bitcoin’in “değersiz hale gelmesi veya yasaklanması” konusunda “yüksek risk” bulunduğundan, kripto para birimlerine yatırım yapılmaması konusunda uyardı. Kendisine göre, kripto para birimlerini sıklıkla yasa dışı faaliyette kullanılıyor. Bu da ABD hükümetinin kripto paraları yasaklamasına neden olabilir.

Peterffy, uyarıya rağmen Bitcoin satın almaya devam edecek. Bitcoin’in fiyatı 12 bin dolara düşerse pozisyonunu genişleteceğini açıkladı.

Thomas Peterffy’in daha önceki tahminleri

Macaristan’da doğan işadamı, bir yıldan fazla bir süre önce servetinin bir kısmını kripto paralara ayırdı. Ancak, hangi kripto paraları seçtiğine dair bir ayrıntı vermedi. Kripto para birimlerinin dünya çapında fiat parayı geçtiği bir senaryo için şunları söylüyor:

Ben bile kripto para birimlerine mütevazi bir miktar para yatırdım. Çünkü bunun pratik bir iş haline geleceğine dair çok sınırlı bir olasılık olduğuna inansam da, olasılıkları oynamak zorundasınız.

Interactive Brokers, geçen yaz müşterileri için Bitcoin alım satım hizmetlerine izin verdi. Peterffy, bunun nedeni olarak kripto para olanaklarına artan ihtiyacı gösterdi. Ayrıca yatırımcılara, hizmetlerin mümkün olan en iyi güvenliği sağlayacağına dair söz verdi. 1,6 milyondan fazla kurumsal ve bireysel aracı kurum müşterisi Interactive Brokers ile çalışmaktadır. Şirket 370 milyar dolardan öz sermayesini yönetiyor.

Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere, Bitcoin’de düşüş bekleyen başka uzmanlarda var.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir