Kriptolar:
32042
Bitcoin:
$70.170
% 2.86
BTC Dominasyonu:
%59.2
% 0.20
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 1.89
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 70.170
BTC Dominasyonu:
% 59.2
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Ünlü Lider, Bitcoin Tahminini ve Yıldız Olacak Altcoin’i Paylaştı!

Ernst & Young’ın küresel Blockchain lideri Paul Brody, Bitcoin küresel bir parasal standart haline gelecek olsaydı, bunun ‘mutlak bir ekonomik felaket’ olacağını söylüyor. Ayrıca Brody, geleceğin yıldızı olacağını düşündüğü altcon’i ve nedenlerini paylaşıyor.

“Bitcoin küresel bir standart olsaydı, ekonomik bir felaket olurdu”

Lider kripto para Bitcoin, varsayılan olarak dijital alanda deflasyonist bir varlık olarak kabul edilir. Bunun kripto dünyasındaki anlamı, arzının sınırlı olması ve yatırımcılar Bitcoin alıp elinde tuttukça arzın azalması ve fiyatların artmasıdır. Paul Brody, yakın tarihli bir röportajda, şunları söylüyor:

Bitcoin gibi deflasyonist sistemler ekonomi için kötü. İnsanların nedenini tartışmak için neredeyse yeterli zaman ve dikkat ayırdığını düşünmüyorum. Bitcoin küresel bir standart haline gelecek olsaydı, bu mutlak bir ekonomik felaket olurdu. Ve dağlar kadar delil var.

Deflasyonist varlıklar, ekonomik yavaşlamalar sırasında küresel para standartları olarak özellikle korkunçtur. Brody, altın standardının bir nedenden dolayı başarısız olduğunu belirtiyor. Bu bağlamda, geçmişteki en net örneklerden birinin altın olduğunu da sözlerine ekliyor. Paul Brody, görüşlerini şu şekilde açıklıyor:

İkinci Dünya Savaşı öncesinden, altın gibi deflasyonist sistemlerin ekonomik yavaşlamalar sırasında felaket olduğuna dair kanıtlar var. Bunun nedeni de deflasyonist bir model olması. Para biriminizin yarın bugün olduğundan daha değerli olacağına inanıyorsanız, teşvikiniz onu harcamak değil, biriktirmektir. Bu da talepte bir çöküşe yol açıyor. Bu da ekonomide daha fazla düşüşü tetikliyor ve insanları daha da paranoyak yapıyor.

Bu, Brody’nin küresel ekonomi için ‘ölüm sarmalı‘ olarak adlandırdığı şey. Brody, “İkinci Dünya Savaşı’nın başlangıcında, neredeyse her büyük sanayi ülkesi altın standardını terk ediyor. Kanıtlar, altın standardından ne kadar erken vazgeçerseniz, ekonominizin o kadar hızlı toparlanacağını gösteriyor” diyor.

Paul Brody: Bitcoin dijital altındır!

Bitcoin’in birçok savunucusu, kripto para birimini altın 2.0 olarak adlandırıyor. Brody, bu benzetmeyi adil buluyor. “Bitcoin dijital altındır. İnsanların altının sevdiği özellikleri alıp dijital bir sistemde yeniden yaratmak isteseydiniz Bitcoin yapardınız,” diyor. Brody açıklamalarına şu yönde devam ediyor:

Birçok yönden Bitcoin altından daha iyi altındır. Tek dezavantajı, onu arka bahçenize gömemezsiniz. Ama altın standardına geri dönersek, bu iyi bir şey olmayacak.

Bitcoin’in popülaritesi son on yılda arttı. Birçok savunucusu onu mevcut küresel para politikası sistemine bir çözüm olarak sundu. Bununla birlikte Brody’ye göre, bir Bitcoin standardını benimsemeye yönelik argümanlar konusunda temkinli olmaya değer. Ünlü lider, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Çalıştığı ekonomi para arzından daha hızlı büyüyorsa, sistem temelde deflasyonisttir. Fed para arzını yılda %1 oranında artırırsa, temelde deflasyonist bir sistemimiz olur. Sistemdeki dolar sayısının biraz arttığı doğru. Ancak ekonomi daha da hızlı büyüyor, bu da mevcut mal ve hizmetlerin onları takip eden dolar sayısından daha hızlı büyüyeceği deflasyonist bir döngüye neden olur. Ve bu nedenle, mal ve hizmetlerin fiyatlarının gerçekten düşmesi gerekecek.

Mevcut enflasyon sorunu ne kadar kalıcı?

Enflasyon korkusu ve Fed’in agresif faiz artırımlarıyla bunu kontrol altına alıp alamayacağına dair endişeler var. Bu da daha geniş piyasalarda büyük bir oynaklığı tetikledi. Ancak Brody bu anlatıya itiraz ediyor ve şu yorumu yapıyor:

Pandemi sırasında, küresel ekonominin büyük bir yeniden yapılandırılmasından geçtik. Bir gecede, ağırlıklı olarak hizmetlere odaklanan küresel bir ekonomiden mallara odaklanan bir ekonomiye geçtik. Bir yıllık bu süre içinde, bir şeyler yapmaktan bir şeyler satın almaya kadar tüm küresel ekonomiyi yeniden yapılandırdık. Şimdi dönüyoruz ve tam tersini yapıyoruz.

Dünya, tüm küresel tedarik zincirinin birden çok büyük yeniden yapılandırmasını deneyimledi. Ve bu sefer, bunun büyük miktarda hükümet teşvikiyle geldiğini de sözlerine ekliyor. Brody’e göre, küresel ekonominin bundan yumuşak bir inişle ve enflasyonsuz çıkabileceği fikri gerçekçi değil. Ancak aynı zamanda, dünyanın 1970’lere benzer bir stagflasyonla karşılaşacağı fikri de kesin değil. Paul Brody, bu konuyu, şu şekilde izah ediyor:

Hala takım geçici diyeceğim şeydeyim. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra, benzer bir küresel yeniden yapılandırma yaşadık. Bir sürü silah yapmaktan ve insanlara ‘savaş bonosu alıp harcamayın’ demekten ‘savaş bitti, parti yapalım’a geçtik. Ve dünya, özellikle ABD, enflasyonla oldukça acımasız bir savaştan geçti. Neredeyse üç yıl sürdü ve %18 ile zirve yaptı. Bu, uzun vadeli durgunluğun başlangıcı değildi. Bu, tüm küresel ekonominin kitlesel olarak yeniden yapılandırılmasından kaynaklanan geçici bir olaydı.

Ünlü lider, enflasyonun bu yıl ABD’de %8’in üzerinde zirve yapmış olabileceğine dair işaretler görüyor. Brody, “İkinci Dünya Savaşı sonrası enflasyon döngüsü yaklaşık üç yıldı. Enflasyon döngüsünde bir yılı geride bıraktık. Döngünün %8 civarında zirve yapmış olabileceğine inanmak için iyi kanıtlar var ve yavaş yavaş azalacaktır,” diyor. Brody, hafif bir durgunluk olasılığının olduğunu söylüyor. Ancak işsizliğin muhtemelen olağanüstü düşük kalacağını da sözlerine ekliyor.

Ethereum liderliği alacak mı?

Bununla birlikte, Bitcoin dünyanın en büyük kripto para birimi olmasına rağmen, geleceği ile ilgili bazı kırmızı bayraklar var. Brody, buna ilişkin olarak şu yorumu yapıyor:

Ana kırmızı bayrak, temelde Blockchain’ler sadece dijital varlıklar değil, teknoloji ekosistemleri. Ve Bitcoin’in etrafındaki büyük kırmızı bayrak, teknoloji ekosistemlerinin, ürün ve hizmetler üzerine inşa eden geliştiricilerin sayısı tarafından yaşayıp ölmesidir. Bitcoin’de bunların çoğu olmuyor.

Gelişmelerin ve mühendislik çalışmalarının çoğu Ethereum ekosisteminde gerçekleşiyor. Bitcoin iyi gidiyor gibi görünse de, uzun vadeli geleceği konusunda endişeler olduğunu da sözlerine ekliyor. Genel olarak Brody, Ethereum’un her şeyi devralacak en olası ekosistem olduğunu söyleyerek, multi-chain bir gelecek görmüyor. Buradan hareketle şunları söylüyor:

Ağ etkileri, en büyük ekosistemin zaman içinde kazanma eğiliminde olduğu anlamına gelir. Ethereum en büyük ekosistem. Bir iş kurmaya çalışıyorsanız, işinizi en fazla nakit, en fazla likidite ve en fazla yatırımcı ile ekosisteme kurmak ve dağıtmak istersiniz.

Brody, Ethereum’u internete benzetiyor. Dünyanın 20 farklı ağ standardına sahip olmadığına dikkat çekiyor. Ünlü lider, “30 yıl geriye giderseniz, internet protokolü farklı ağ türlerini birbirine bağlamak içindi. Bugün, farklı ağlar yok. Sadece internet var,” diyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir