Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.439
% 0.77
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.439
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Ünlü Fon Yöneticisi: Paranızı Bitcoin ve Bunlara Park Edin!

5 milyar dolarlık bir kripto hedge fonu kurucusu ve eski Goldman traderı, ‘tarihin en büyük Ponzi şemasının’ sancılı bir şekilde çözülmesine hazırlanıyor. Çoğu varlığı neden Bitcoin (BTC)’ye taşıdığını açıklıyor. Ayrıca, 3 taktiksel yatırım oyununu paylaşıyor.

Pantera Capital, Bitcoin tahsisini artırdı

Efsanevi bir kripto hedge fonu, varlıklarının çoğunu Bitcoin (BTC)’ye taşıdı. Pantera Capital’in kurucusu Dan Morehead, “Bu projelerin çoğunda uzun vadeli boğa eğilimini sürdürüyoruz. Çöküş sırasında aşağı yönlü riski azaltmak için daha büyük bir Bitcoin tahsisi yaptık,” diyor.

Kripto yatırımcıları keşfedilmemiş bölgeyle karşı karşıya. Bitcoin’in 2009’daki başlangıcından bu yana, büyüme ve enflasyonun ne çok sıcak ne de çok soğuk olduğu bir Goldilocks dönemi oldu. Şimdi bu farklı bir hikaye. Enflasyon hızla yükseliyor. Faiz oranları dalgalanmayla mücadele etmek için artırılıyor. Ekonomik büyüme yavaşlamaya başladığında durgunluğun ufukta olması muhtemel.

Bitcoin tahsisini artırmasının nedeni ne?

Bu zorlu ekonomik ortamla mücadele etmek için kripto ekosistemindeki en eski ve en deneyimli oyunculardan biri olan Pantera Capital, korunmak amacıyla çoğunlukla Bitcoin tahsisi yapıyor. Dan Morehead’in en son yenilenen pozisyon kararı, Fed’in hamlelerinden kaynaklanıyor.

Morehead, “Fed burada gerçekten kendi kendine bir felaket yarattı. Bu otuz beş yıllık yatırımda gördüğüm en kötü iki politika hatası,” yorumunu yapıyor. Morehead, Federal Rezerv’in faiz oranlarını çok uzun süre çok düşük tuttuğunu söylüyor. Bu şimdi agresif bir faiz artırımı programı ile düzeltilirken, konut piyasasında kalıcı bir etki bıraktı.

Coinmuhendisi.com’dan takip ettiğiniz üzere, faiz oranlarını düşük tutmanın yanı sıra, Fed, sisteme daha fazla likidite getiren ipoteğe dayalı menkul kıymetleri içeren bir tahvil satın alma programı uyguladı. Morehead, “Bu konu, tarihteki en büyük Ponzi planı tarafından gölgede bırakılıyor,” diyor. Fon yöneticisi, aşağıdaki senaryolardan en az ikisi gerçekleşene kadar Fed’in faizleri artırmayı bırakmasını beklemiyor:

  • Konut enflasyonu negatif.
  • İşsizlik oranı yüzde iki puan artıyor.
  • Çekirdek TÜFE %2,5’e yaklaştı.
  • Fed, ipotek pozisyonlarının çoğunu gevşetiyor.

Dan Morehead, bu arada gevşemenin sancılı bir süreç olacağını söylüyor. Bu yüzden, faiz oranı hareketlerine daha az maruz kalan varlıklara tahsis etmek istiyor. Morehead, “Çok yakında, bu makro dislokasyonun travması uyuştuğunda, yatırımcılar yeni parayı nereye koyacaklarını değerlendirecekler” diyor.

Sabırlı bir yatırım stratejisi nasıl olur?

1) Emtialara yatırım yapmak

Morehead, “42 yılın ilk yükselen faiz ortamında, Fed hatalarını çözerken düşmesi gerekmeyen şeylere yatırım yapmak için bir acele olacak. Blockchain ve diğer emtialar, büyük oranda artan faizlere sahip bir dünyada muhtemelen saklanacak tek yer,” diyor.

Morehead’in fonları özellikle kriptoya odaklanıyor. Bunun yanında, emtialar, tarımsal emtialar, petrol, altın ve Blockchain’i bu ortam için iyi yatırımlar olarak vurguluyor. Pantera ekibi daha önce Bitcoin (BTC)’nin faizlerden ayrılmasını bekliyordu. Şimdiye kadar bu konuda yanıldıklarını kabul ediyorlar. Bitcoin, faizler bu yılın başında yükselmeye başladığından beri %60 düştü. Ancak Morehead, faizlerden ayrışmaya yıllar yerine aylar kaldığına inanıyor.

2) Bitcoin’de riskten korunma

Bitcoin’e geçmenin bir başka nedeni, stres zamanlarında diğer küçük kripto para birimlerinden daha iyi performans gösterme eğiliminde olması. Morehead, “Bu dinamik, 2017-19 kripto kışında, yatırımcıların daha yüksek beta tokenlerinden risk aldığında gerçekleşti” diyor. Morehead, şu açıklamayı yapıyor:

Varlıklarımızın büyük bir kısmını Mayıs ayı sonlarında Bitcoin’e yatırdık. Piyasa toparlanmaya başladığında, bu daha iyi performans göstermeye devam edecek.

3) Altcoin’lerden uzak durmak

Morehead, daha yüksek risk, daha yüksek ödül altcoin’lerine dönmeden önce piyasanın dibi görmesini bekliyor. Morehead, “Sıvı tarafına daha fazla bakarsanız, benim görüşüme göre altcoinler, muhtemelen en azından yıl sonuna kadar Bitcoin ve ETH’den daha düşük performans gösterecek” dedi.

4) Erken aşama ve geç aşama VC

Dan Morehead’in ekibi altcoin’lerden uzak durmayı tercih ediyor. Bununla birlikte, hala erken aşamalarda token kapma fırsatlarını yakalıyorlar. Morehead, “En iyi yatırımlarımızdan bazıları bu profili karşıladı: Token anlaşması, erken aşamada yatırım ve ayı piyasası” diyor.

Ancak, yüksek değerlemelere sahip geç aşamalarda şirketlere karşı temkinli davranıyorlar. Morehead, “Girişim tarafındaki tohum turları hala genellikle pahalı. Öte yandan token tarafındaki tohum turları şu anda düşük değerde. Sonuç olarak, token tarafında başlangıç ​​turlarına çok daha fazla dağıtıyoruz,” diyor. Morehead’e göre, önümüzdeki altı ile dokuz ay içinde, özel piyasalarda fiyatların yükseleceğini düşünüyor. Bu yüzden, yatırım yapmak için en iyi zaman olduğunu söylüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir