Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.569
% 3.45
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.569
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Ünlü CEO Açıkladı: Altın Fiyatları İçin Sırada Ne Var?

Altın fiyatları, yatırımcıların Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle jeopolitik risklere karşı korunmak için güvenli liman varlıkları aramasıyla, son birkaç hafta içinde sağlam bir şekilde yükseldi. Ancak bir fon yöneticisine göre piyasaya daha fazla oynaklık girdi.

Peter Grosskopf: Altın için temel durum bu

Sprott Inc CEO’su Peter Grosskopf, verdiği bir röportajda, yatırımcıların günlük fiyat dalgalanmalarını görmezden gelmeleri ve piyasanın daha geniş uzun vadeli yükseliş trendine odaklanmaları gerektiğini söylüyor. Coinmühendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere, altın fiyatları 1.900 doların üzerine çıktı. Altının daha geniş beklentilerine bakan Peter Grosskopf, giderek daha fazla yatırımcının çeşitli nedenlerle altına yöneldiğini belirtiyor ve şu yorumu yapıyor:

Altın trade’inin ön saflarında yer alıyoruz ve daha fazla yatırımcının altına yöneldiğini ve portföylerine daha yüksek oranlarda eklediğini görüyoruz. Altın için temel durum bu.

Peter Grosskopf, piyasanın artık sadece ‘altın böcekleri‘ için ayrılmadığını ve vakıfların, aile ofislerinin ve emeklilik fonlarının altına baktığını kaydediyor. Ünlü CEO, şunları söylüyor:

ABD’deki hemen hemen her büyük devlet emeklilik fonu altına bakıyor. Sadece birkaç yıl önce, altınla ilgilenen 50 fondan belki ikisiydi.

“Altın fiyatları ve faiz düşükken satın almaya bakın”

Peter Grosskopf, son birkaç yılda neyin değiştiğine ilişkin olarak, yatırımcıların nihayet küresel ekonomi üzerindeki artan enflasyon tehdidini fark ettiklerini söylüyor. Ünlü CEO, şu değerlendirmeyi yapıyor:

İnsanlar bir şey yapmazlarsa korunamayacaklarını anlamaya başlıyorlar. Baskılar arttı, bu yüzden tahvillerde olmak size zarar verecek. Hissede olmak size zarar verir. Nakit tutmak sizi cezalandırıyor ama şu anda nakit tutmak ihtiyatlı. Altın uzun vadeli bir varlık haline geldi. Portföydeki faydası artıyor.

Peter Grosskopf, hisse senedi piyasaları daha fazla oynaklık gördükçe altına olan ilginin artmaya devam etmesini beklediğini söylüyor. Hisse senetlerinde büyük bir bozulma görmeyi beklemediğini, ancak mevcut ortamda normal bir düzeltmenin yatırımcıları güvenli liman varlıklarına yöneltmek için yeterli olacağını da sözlerine ekliyor. Peter Grosskopf, yatırımcıların altını uzun vadeli bir varlık olarak nasıl oynamaları gerektiğini şu şekilde açılıyor:

Jeopolitik olay riskleri nedeniyle piyasayı daha yükseğe çıkarmak yerine, fiyatlar ve faiz düşükken satın almaya bakın.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir