Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.570
% 0.86
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.570
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Ünlü Blockchain Şirketi Bitci, Manşetleri Bu Haberlerle Süsledi!

Mart ayı sonlanırken, Türkiye’nin öncü kripto para borsalarından biri olan ve fan tokenlarıyla öne çıkan Bitci için de dolu dolu bir ayı geride bırakıyoruz. Bitci, 2022’nin ilk çeyreğini devasa gelişmelerle sonlandırdı. Peki, son zamanlarda ekosistemde neler yaşandı? İşte detaylar…

Bitci, Mart ayına coin yakımı ile girdi

Ayın ilk gününe gidersek, Bitci’nin Mart ayına 1.953.313 adet Bitcicoin yakımıyla girdiğini görebiliriz. Kripto para piyasasında token yakımı, geniş çapta ilgi gören gelişmelerden biridir. Bitci’nin ana tokenı olan Bitcicoin (BITCI) de belirli aralıklarla yakım işleminden geçiyor. Kripto para birimleri bağlamında bakıldığında, bir coin’i “yakmak”, kullanılabilir bir tokenı (veya bir kısmını) etkin olmayan bir hesaba göndermek anlamına gelir. Yanan tokenlar, esasen onları mevcut arzdan kaldırarak onları daha kıt hale getirir.

Bitcicoin, düzenli olarak yakılıyor. BITCI arzı 2021’in başında 100 milyardı. İlk başta Eylül 2021’de 5 milyar token yakılarak arz 95 milyara indirildi. Ardından Bitci, 74 milyar adetlik yeni bir yakım programı açıkladı. Bu şekilde dolaşımdaki BITCI sayısının belirli bir miktarda azaltılması planı devam ediliyor. Peki, dolaşımdaki coin sayısının azalmasının coin’e nasıl bir etkisi var? Bir proje, toplam arzı azaltmak için tokenları yakarak “deflasyonist” bir olay yaratır. Motivasyon genellikle kalan tokenların değerini artırmaktır, çünkü dolaşımdaki arz düştüğünde ve daha kıt hale geldiğinde varlıklar fiyatlarında yükselme eğilimi gösterir.

Yeni token duyuruları geldi

Bitci Gençlerbirliği, Kocaelispor, Bursaspor, Eskişehirspor, Ankaragücü gibi Türk spor kulüplerinin yanı sıra İspanya Milli Futbol Takımı, Brezilya Milli Futbol Takımı, Cadiz, Watford FC gibi yabancı spor kulüpleriyle de anlaşma yapıp fan token çıkarıyor. Kripto para ekosisteminde, fanların tuttukları takıma/destekledikleri platformlara olan sevgisini göstermesini sağlayan bu ortaklıklarıyla da öne çıkıyor. Platform, geçtiğimiz günlerde bunlara bir yenisini daha ekledi ve Afyonspor için AFYON tokenını çıkardı. Token arzı geçtiğimiz gün başladı ve 20 milyon AFYON tokenı dakikalar içerisinde tükendi.

Bitci’nin çıkardığı tokenlar, spor kulüpleriyle sınırlı değil. Fan tokenları, belirli bir spor, küratör, kulüp, müzisyen veya kuruluş gibi kişiler/platformlarla da ilgili olabiliyor, çünkü insanlar bu tarz alanlarda da desteklerini göstermek isteyebiliyor. Bu açıdan vereceğimiz ilk örnek bizi, 2017’den bu yana diğerleri arasında en çok takip edilen kripto haber sitesi olan Coinmuhendisi.com’u da içeriyor. Türkiye’nin öncü kripto para haber portalı Kriptokoin’in KRIPTO tokenı yarın çıkıyor. Token arzı bugün, 1 Nisan 2022’de, saat 15.00’te başlayacak.

Çeşitli popüler oyunlar geliştiren yerli oyun şirketi Manc Games de Bitci’yle ortaklık kurarak token çıkaran platformlardan oldu. 23 Mart’ta gerçekleşen Mancium Token arzında 8 milyon MANC, 14 TL seviyesinden satışa sunuldu.

Merakla beklenen gelişmeler: VT token arzı gerçekleşecek

Yakın zamanda yapılan duyurulara bakıldığında, bizi daha fazla gelişme bekliyor gibi görünüyor. Pandemi gibi olaylar dolayısıyla yavaşlayan turistik faaliyetlerine yönelik metaverse çözümü sunmayı amaçlayan Virtual Tourist App ile ortaklık kuruluyor. 6 Nisan’da Bitci.com’da VT token arzı gerçekleştirilecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir