Kriptolar:
32940
Bitcoin:
$94.036
% 2.87
BTC Dominasyonu:
%57.5
% 0.19
Piyasa Değeri:
$3.28 T
% 1.74
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 94.036
BTC Dominasyonu:
% 57.5
Piyasa Değeri:
$3.28 T

Ünlü Analistler: Altın İçin Gelecek Hafta Bu Seviyeleri Bekleyin!

Altın piyasası, haftayı yaklaşık yüzde 4 düşüşle kapatarak 2021 Haziran ortasından bu yana en kötü haftalık kapanışını yapıyor. Ancak analistlere göre, altının ons başına 1.800 dolar civarındaki mevcut fiyat seviyesi, altını daha büyük bir satış riskiyle karşı karşıya bırakabilir. coinmuhendisi.com olarak, altın fiyatları için gelecek hafta beklenen seviyeleri ve analist görüşlerini aktarıyoruz.

Altın fiyatları baskı altında

Altın, Perşembe günü ons başına 1.830 doların altına düştükten sonra teknik satış baskısı gördü. Kıymetli metaller, ayrıca, yüksek ABD doları ve beklenenden daha yüksek gelen enflasyon verilerinin ardından agresif bir Federal Rezerv beklentisinden dolayı da baskı altında kalıyor. Haziran Comex altın vadeli işlemleri, haftada 70 dolardan fazla düşerek ons başına 1.809.90 dolarda kaldı. TD Securities analistleri şunları söyledi:

TÜFE’nin bu hafta beklenenden daha güçlü geldiğini gördük. Nisan ayındaki yüzde 8,3’lük enflasyon, özellikle piyasaların yüzde 8,1 beklentisinin ardından piyasaları olumsuz etkiledi. Bu bize otomatik olarak Federal Rezerv’in şahin duruşunu yumuşatamayacağını gösteriyor.

Küresel strateji başkanı Bart Melek, önümüzdeki hafta altının muhtemel aralığının 1.830 ila 1.790 dolar olduğunu söyledi ve sözlerine şunları ekledi:

Özellikle beklenenden daha iyi ekonomik rakamlar, yüksek enerji fiyatları veya mahsul verilerinde hayal kırıklığı görürsek altının daha da aşağı düşme riski var. Fed’in faiz artırımı tahminleri yükselirse, altın biraz daha darbe alır. Enflasyonun yakın zamanda keskin bir şekilde düşmesi pek olası değil. Bu görünüm altına baskı yaptı ve kıymetli metal önemli ölçüde düştü. 1.830 dolar iyi bir destekti ama onu aştık. Altın konsolide olurken bir sonraki destek seviyesi ise 1.790 dolar seviyesinde.

Risklere rağmen, birkaç hafta içinde bu seviyeler görülebilir

S&P 500’ün Aralık ayının sonundan bu yana yüzde 18 oranında düşmesiyle birlikte, ABD hisse senetlerindeki büyük satışların ortasında bu hafta altın da likidite amacıyla kullanıldı. Gainesville Coins değerli metaller uzmanı Everett Millman, altın hakkında şu yorumlarda bulundu:

Altının düşüşü, yatırımcıların zararları başka yerlerde karşılamasıdır. Hisse senedi piyasalarında görülen büyük kayıpları telafi etmek için yatırımcılar birikimlerini tasfiye ediyor. Altın, zor zamanlarda nakde çevrilmesi en kolay şeylerden biridir. Önümüzdeki haftaya bakıldığında, eğer 1.800 dolar kırılırsa, altın daha büyük bir satış riskiyle karşı karşıya. Ancak tüm piyasalarda devam eden oynaklık nedeniyle yatırımcıların kısa vadede altının alım satım aralığını genişletmeleri gerekiyor. 1.800 doların altına düşme riski şu anda mevcut. Ancak aşağı yönlü risklere rağmen, birkaç hafta içinde hala 1.900 doların üzerine çıkabiliriz.

RJO Vadeli İşlemler kıdemli piyasa stratejisti Frank Cholly, bu hafta hisse senetleri, kripto ve altın dahil olmak üzere tüm piyasalardan çok fazla para çekildiğini söyledi. Cholly’e göre şimdi önemli olan, altının ons başına 1800 dolar seviyesi olan teknikler. Cholly altın ile ilgili şunlara dikkat çekti:

Bu büyük bir seviye ve grafiklerde 1.775 dolar da olabilir. Piyasa en azından burada duraklıyor ve başka bir temel oluşturup toparlandıkça yatay seyrediyor. Altının piyasası şu anda aşırı satılıyor ve ons başına 1.865 dolara ve ardından ons başına 1.900 dolara geri sıçraması şaşırtıcı olmaz. Altın satışları abartılı ve bu seviyede dibe zirveden daha yakın. Hareketi teşvik etmek için 1.840 dolar-1.850 dolar üzerinde bir kapanış gerekli. Yatırımcılar ABD doları ve faiz oranlarını izlemeli.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir