Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$63.109
% 3.16
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 63.109
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Binance USD Nedir?

Binance USD Nedir? Binance USD (BUSD), dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’de yaygın olarak kullanılan bir stabil coin’dir. Bu makalede Binance USD nedir, ne sunar, BUSD ne işe yarar gibi merak edilen soruların yanıtlarına erişebilirsiniz. coinmuhendisi.com olarak, merak eden okurlarımız için hazırladık. Gelin projeyi birlikte inceleyelim.

Binance USD nedir?

Binance USD, ABD dolarına 1:1 oranında endeksli bir stabil coin projesidir. Proje, kullanıcılara erişilebilirlik, hız ve esneklik sunan bir stabil coin oluşturmayı amaçlar. Bu kapsamda, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance tarafından piyasaya sürülen BUSD, borsa içerisinde işlem gerçekleştirmek için kullanılmaktadır. Varlık, New York Eyaleti Finansal Hizmet Departmanı tarafından düzenlenmektedir.

Mevcut olarak en büyük sabit paralardan biri olan BUSD, işlem hacmi büyük birçok stabil coin gibi merkezi bir yapıya sahiptir. Token, belirli ABD bankalarını ifade eden Paxos rezervi ile doğrudan bağlantılıdır. Stabil coin’in her bir arzına denk gelen dolar, FDIC sigortasına sahip Paxos rezervinde tutulur. Kullanıcılar, Binance başta olmak üzere tokenin listelendiği borsalardan stabil coin’i satın alabilir. Bunun yanında, yeni stabil coin basmak da mümkündür. Bunun için, Paxos rezervine ABD doları yatırmak gerekmektedir. Dolara endeksli kripto para, borsa içerisinde yatırımcılara risk faktöründen korunarak işlem yapma imkânı sunar.

BUSD ne için kullanılır?

Kullanıcıların Binance USD stabil coin’ini kullanarak borsa içinde ve dışında işlem gerçekleştirmesi mümkündür. Token sahipleri, dijital dolarlarını düşük işlem ücretleriyle farklı platformlara transfer edebilir. Binance dışındaki merkezi ve merkeziyetsiz borsalarda stabil coin’in ticaretini yapabilirler. Ayrıca token sahipleri, varlıklarını kredi olarak vererek faiz üzerinden pasif gelir elde edebilir. 

Son olarak, stabil coin’i elinde bulunduran kullanıcılar, hizmet ve ürünler için ödeme yöntemi olarak ya da teminat varlığı olarak tokenlerini kullanılabilmektedir. Yazının yazıldığı sırada stabil coin, 17,4 milyar dolar civarında bir piyasa değerine sahipti ve en büyük 13. kripto para birimi konumundaydı. Buna ek olarak, 17,47 milyar adet stabil coin dolaşımda bulunuyordu.

BUSD nasıl alınır?

Dolar karşılığında Binance USD almak isteyen kullanıcılar, stabil coin’in listelendiği borsalara üye olabilir. Bu borsalar arasında Binance, Bybit, CoinTiger ve Bitget bulunur. Bu borsalardan birine eksiksiz bir şekilde üye olup, cüzdanlarına dolar veya lira gibi bir fiat para birimi yatıran kullanıcılar, BUSD satın alabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir