Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.704
% 2.29
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.704
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Ünlü Analist’in Boğa Sezonu Bitcoin Tahmini Şaşırttı!

Bitcoin Analisti

Son zamanlarda Spot Bitcoin ETF haberleri ile yükselişi başlayan Bitcoin, Halving’e de az zaman kalmasıyla iyice popüler hale gelmeye başladı. Bu popülerlikle beraber ünlü kripto para analisti Michaël van de Poppe‘dan Bitcoin tahmini geldi.

İlginizi çekebilir: Bitcoin ve Kripto Paralarda Son Durum! – 11 Şubat

Ünlü analist bir sonraki Boğa döngüsünde Bitcoin (BTC) fiyatı için bazı tahminler yaptı. Analiste göre Bitcoin fiyatı bu boğa döngüsünde 200.000$ hatta 500.000$‘ a kadar çıkabilir. Çünkü piyasalar daha önce görülmemiş bir para girişi ile karşı karşıya. Bunun nedenlerinden birisi de ETF onayı ile yatırımcıların ilgisinin bu tarafa doğru kayması idi.

Ayrıca Bitcoin ATH seviyesini yani zirvesini 2025 yılının son iki çeyreğinde yapabilir. Eğer likidite sağlama devam ederse boğa sezonu 2026 ya da 2027 yılında gerçekleşebilir. Ancak likidite çöküşü gerçekleşirse durum tam tersi olur ve %80’e kadar düşüşler gerçekleşir.

Azalan Getiri Kavramı Nedir?

Bitcoin’in bir önceki boğa döngüsünde bir sonrakine göre daha yüksek zirveler görünmesine Azalan Getiri denir. Örnek olarak, 2021 yılında BTC zirvesi dipten yaklaşık 20 kat kazanç sağlamışken, 2017 yılındaki zirve 120 kat kazanç sağlamıştı.

Ancak, analist Michaël van de Poppe Azalan Getiri Kavramı ile ilgili endişelerini dile getiriyor. 2008 yılındaki Teknoloji Hisselerini örnek vererek, Bitcoin potansiyelinin yüksek olduğuna vurgu yapıyor. Ayrıca, Bitcoin ve piyasaya ciddi miktarda para girişi olacağını belirtiyor.

Van de Poppe, dünyanın kripto paraları tanıyıp kullanacağını ve insanların artık BTC ve kriptoların gelecek olduğunu anlayacağını söylüyor.

Tüm bunlara ek olarak, analist bir senaryodan daha bahsediyor. Olası bir durumda 1930 yılındaki ekonomik krize benzer bir çöküş yaşayabiliriz. Bu durumda finans sistemleri bozulur ve yüksek borçlanmalar yaşanabilir. Buna çözüm olarak Bitcoin ve Altın önemli ve güvenli yatırım araçları haline gelir.


Ek olarak, Coin Mühendisi Katıl üyesi olmak ve ayrıcalıklara erişmek için, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir