Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.054
% 0.77
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.054
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Ünlü Analist, Altın’ın 2.700 ve 7.400 Doları Göreceği Tarihleri Verdi!

TheTechnicalTraders’ın baş piyasa stratejisti Chris Vermeulen’e göre, jeopolitik gerilimler altın gibi güvenli liman varlıklarında kısa süreli bir ralli sağlayabilirken, metalin hala 2008’in başlangıcını yansıtan uzun vadeli bir teknik boğa döngüsünde olduğu inkâr edilemez. Coinmühendisi.com olarak uzmanın diğer yorumlarını aktarıyoruz…

Vermulen, altın fiyatı için rekor beklentilerini açıkladı

Vermeulen, bir röportajda altının ons başına bir yılda 2.700 dolara, beş yılda ise 7.400 dolara yükseleceğini söyledi. Değerli metallerde oldukça büyük bir süper döngüye girdiğimizi düşünen stratejist, bu döngüye 2019’da başlandığını söylüyor. “Bu, altın için yaklaşık beş yıllık bir döngü ve hisse senetleri için çok zor bir yıl oldu, çok uzun bir boğa piyasası geçirdik, bence işler biraz uzuyor. Borsalar geç aşamalara geldiğinde, emtiaların canlandığını burada görüyoruz,” ifadelerini kullandı.

Vermeulen, bu yıl emtiaların ve altın madencilerinin geniş hisse senedi endeksinden daha iyi performans göstereceğini de sözlerine ekledi. Vermeulen, hisse senetlerinin düştüğü bir senaryoya atıfta bulunarak, “Bu pazarın nasıl satıldığını görmemiz gerekiyor” dedi. “2020’de gördüğümüz gibi bir panik aşamasına girerse ve doğrudan aşağı inerse, altını çekecek, büyük olasılıkla madencileri aşağı çekecek. Diğer endekslere kıyasla muhtemelen en iyisini yapacaklar ve başarılı olacaklar, ancak muhtemelen satılacaklar. Şimdi, eğer piyasa yatay kırılırsa ve bir nevi yavaş yavaş daha aşağı düşerse, bu değerli metaller için mükemmel bir senaryo olacaktır,” ifadelerini kullandı. Dolar endeksi geleneksel olarak altınla ters bir korelasyon sergilerken, son üç hafta içinde DXY metalle aynı anda ralli yaptı. Vermeulen bu eğilimin devam ettiğini düşünüyor ve aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

Hala doların ve değerli metallerin bir araya geldiğini görebiliyoruz. İkisi de bana çok defansif bir oyun, bir tür küresel varlık olarak geliyor. İnsanlar gergin olduklarında, dünyanın neresinde oldukları önemli değil, tasfiye olur ve buradaki para ABD dolarına geçme eğilimi gösterir. (2008 mali krizindeki gibi) Bunun olduğunu her zaman gördük.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir