Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.621
% 1.35
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.621
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Ukrayna, Enflasyon ve FED’in Altın Fiyatlarına Etkisi Ne Oldu?

Analist Gary S.Wagner’a göre, çok daha agresif bir Federal Rezerv ışığında altın fiyatlarının daha yüksek işlem görmeye devam etmesinin başlıca nedeni, Ukrayna’daki savaşın yanı sıra mevcut enflasyon seviyesi. Gary S.Wagner’ın analizlerini ve piyasa yorumlarını kendi anlatımıyla okuyucularımız için hazırladık.

Altın temel analizi

Altın fiyatları enflasyon, Ukrayna’daki savaş ve son olarak Federal Rezerv’in açıklamaları ve eylemleri olmak üzere üç temel faktörden etkilendi. Ezici bir şekilde, piyasa katılımcıları, sarmal enflasyon seviyelerinin etkilerine ve Ukrayna’daki savaşın, sarı metal için yükseliş piyasası hissi yaratmasına odaklandı. Federal Rezerv’in açıklamaları ve eylemleri, herhangi bir sürekli yukarı yönlü hareketi kısıtlamış olsa da, altın bu yıl değer kazanmaya devam ediyor.

EDT altın vadeli işlemleri bazında, en aktif Haziran sözleşmesi, bugünün +%0,63 kazancını hesaba kattıktan sonra 1.957,80 dolardan işlem görüyor. Bugün en dikkate değer olanı, off-shore ticarette elde edilen ve 1.974,60 dolarla zirveye ulaşan yüksek altın.

Bununla birlikte Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere, Chicago Federal Rezerv Bankası başkanı tarafından gün içi en yüksek seviyenin ardından Charles Evans, faiz oranlarının yıl sonuna kadar %2,25 ile %2,5 arasında daha tarafsız bir duruşa yükseltilmesine karşı çıkmayacağını söyledi. Bu, ancak Federal Rezerv’in bu yıl kalan iki FOMC toplantısında faiz oranlarını 0,50 oranında artırmasıyla başarılabilir.

Detroit ekonomi kulübüne konuşan Charles Evans, “Elli açıkça dikkate alınmaya değer; belki de Aralık ayına kadar tarafsız duruma gelmek isteseniz bile bu büyük bir ihtimal” dedi. Bugünkü açıklamalarının net sonucu, altını, mevcut fiyatın kabaca 18 dolar üzerindeki gün içi yüksek seviyesinden, 1.960 doların hemen altındaki cari fiyatına çıkardı. Çok daha agresif bir Federal Rezerv ışığında altının daha yüksek işlem görmeye devam etmesinin başlıca nedeni, Ukrayna’daki savaşın yanı sıra mevcut enflasyon seviyesi.

Rusya’nın güney Ukrayna’daki komşusuna saldırdığı sırada devam eden askeri harekatının, görünürde sonu gelmeyecek şekilde hızlanması bekleniyor. Ukrayna bugün, Rusya’nın, odak noktasını başkent Kiev’den, Rusya yanlısı ayrılıkçıların şu anda Donbas bölgesini işgal ettiği Ukrayna’nın doğu kısmına kaydırarak askeri harekatla yakın zamanda büyük bir saldırı başlatmasını beklediğini söyledi.

Avusturya Şansölyesi Karl Nehammer, Rusya Devlet Başkanı ile yüz yüze görüşen ilk AB lideri Vladimir Putin ile bir araya gelerek görüşünü sonuçlandırdı: Putin, Ukrayna’nın doğusunda çok büyük ölçekte bir saldırıya hazırlanıyor.

Külçe fiyatlarını etkileyen birincil kaynaklar

Birleşik Devletler’deki enflasyonist baskıların devam eden hızlanması ve Ukrayna’daki savaş, Federal Rezerv’in açıklamaları ve eylemleriyle her türlü olumsuz baskıyı ezici bir şekilde dengeliyor. Toplu olarak bu üç güç, Ukrayna, enflasyon ve Federal Rezerv, altın fiyatlarını etkileyen birincil kaynaklar oldu. Bununla birlikte, Ukrayna’daki savaş ve enflasyondaki artışlar, altın fiyatlarını, Fed’in yarattığı olumsuz ya da aşağı yönlü piyasa hissiyatından daha yükseğe taşıyor gibi görünüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir