Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$62.859
% 6.41
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 62.859
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Uğursuz Fiyat Paterni: Bitcoin Bu Seviyelere Oynuyor!

Popüler kripto analisti Benjamin Cowen, Bitcoin (BTC)’in nihayetinde bir yön seçmesi gereken kritik bir kavşağa yaklaştığını söylüyor. Kripto analistinin uğursuz fiyat paterni olarak adlandırdığı fiyat hareketine yönelik açıklamaları ise haberimizin devamında…

Analist Bitcoin (BTC)‘in tarihsel fiyat hareketini inceliyor

Kripto piyasasında geniş kitleler tarafından takip edilen analist Benjamin Cowen, YouTube abonelerine Bitcoin’in, tarihindeki diğer dönemlere benzeyen bir fiyat paterninde daha yüksek dipler kaydettiğini söylüyor. Analiste göre, lider kripto para biriminin mevcut piyasa yapısını kaydettiği diğer zamanlar, BTC’nin toplandığı 2013’te ve 2018’de bir ayı piyasasına düştüğü zamandı. Analistin bu konudaki yorumları ise şöyle oluyor:

Bitcoin’de benzer bir fiyat hareketini birkaç kez daha görmüştük. 2013’te bir kez daha yüksek dipler oluşturuyorduk. Bir düşük yaptık, daha yüksek bir düşük yaptık ve sonunda devam ettik.  Daha sonra 2018’de daha yüksek dipler oluşturduk. Ama sonunda, o düşük seviyeden kurtulduğumuzda daha düşük bir dip oluşturduk.

Cowen’a göre bu seviyelere dikkat etmek gerekiyor

Cowen, Bitcoin (BTC)’in tarihsel olarak büyük eğilim tersine dönüşlerine yol açan bir model oluşturmasıyla birlikte, piyasa değerine göre önde gelen kripto varlığı için sırada ne olabileceğine bakıyor. Analist, yükseliş eğilimini yeniden kazanmak ve ayı piyasası olasılığını azaltmak için BTC’nin şu anda yaklaşık 49.000 dolar seviyesinde bulunan 200 günlük basit hareketli ortalamasını (SMA) geri alması gerektiğini söylüyor.

BTC geri gelip 200 günlük SMA’sının üzerine çıkma ve 50.000 dolar seviyesine çıkma cesaretini bulabilirse, o zaman daha düşük bir dip oluşturamazsak bu aslında Bitcoin için oldukça büyük bir yükseliş eğilimi gibi görünecek…

Coinmuhendisi.com olarak görüşlerini yakından takip ettiğimiz analist Benjamin Cowen, Bitcoin’in 30.000 dolar gibi daha düşük bir değere düştükten sonra sıçrama yapması durumunda olabilecekleri tahmin ediyor. Buna göre Cowen, Bitcoin (BTC)’de dikkate alınması gereken şeyin, daha düşük bir dip yapılsa bile, 40.000 dolara veya belki 42.000 ila 43.000 dolara geri dönme şansının hala yüksek olduğunu belirtiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir