Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.661
% 0.20
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.661
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Twitter’ın eski CEO’su Bitcoin madenciliği için yönünü Afrikaya çevirdi

Investing.com – Twitter’ın eski CEO’su Jack Dorsey’nin sahip olduğu Block Inc, girişim sermayesi şirketi Stillmark ile birlikte Kenya’da yenilenebilir enerji için 2 milyon dolarlık bir yatırım yaptı. 

İki şirketin Kenya’daki enerji yatırımı, bölgede kurulacak olan Bitcoin madencilik tesislerine güç verecek. Bu bağlamda Gridless adlı şirkete yapılan yenilenebilir enerji yatırımıyla aynı zamanda Afrika için ucuz elektrik sağlanması planlanıyor. 

Dijital ödeme şirketi olarak faaliyet gösteren Block’un Gridless şirketine yatırım yapmasıyla sürdürülebilir ve merkezsiz madencilik operasyonlarında yoğunluğunu artırmaya devam ediyor. Şirket, son zamanlarda madencilik departmanı kurmak ve insanları Bitcoin madenciliğine teşvik etme konusunda projeler geliştirmek için kripto madenciliği alanında tecrübeli mühendisleri ve yöneticileri işe aldı. Şu an Bitcoin hash gücünün önemli bir kısmı endüstriyel ölçekli tesislere ait.

Block tarafından yapılan açıklamaya göre Gridless, Afrika’nın kırsal kesimlerinde küçük ölçekli yenilenebilir enerji tesislerindeki fazla enerjiyi kullanmayı amaçlıyor. Bu bağlamda şirket, Kenya’da, Afrika merkezli bir hidroelektrik enerji şirketi olan HydroBox ile iş birliğine gidecek.

Bitcoin madencileri zor zamanlardan geçiyor

Bitcoin madenciliği, özellikle 2022 yılında maliyetlerin yükselmesi ve Bitcoin fiyatında %70’e yaklaşan değer düşüklüğünden kaynaklı zor günler geçiriyor. Kârlılık oranlarının oldukça düştüğü sektörde Bitcoin madencilik şirketleri, maliyetlerini karşılamak için yılın ikinci yarısından itibaren portföylerinde BTC varlıklarının önemli bir kısmını satmak zorunda kaldı. 

Kripto para madenciliği, Blockchain ağındaki işlemleri doğrulamak ve karşılığında ödül olarak kripto para alınan bir sistem olarak çalışırken günümüzde bu işlemleri gerçekleştirmek için yüksek enerjiye ihtiyaç duyuluyor. Konuyla ilgili yapılan bazı araştırmalardan çıkan sonuçlara göre BTC madenciliğindeki yıllık enerji tüketiminin Avrupa’nın orta ölçekli bir ülkesinin kullandığı yıllık enerjiyi aştığı tahmin ediliyor. 

Afrika kripto alanında yer edinmeye çalışıyor

Bunun yanında Afrika kıtası, kripto para endüstrisinde varlık göstermek için çeşitli girişimlere sahne oluyor. Son yıllarda Nijerya, Kenya ve Orta Afrika Cumhuriyeti, kripto para endüstrisinde öne çıkan ülkeler oldu. Özellikle Orta Afrika Cumhuriyeti, El Salvador’dan sonra Bitcoin’i yasal ödeme aracı olarak ilan eden ikinci ülke olarak tüm dikkatleri üzerine çekti. 

Afrika kıtasındaki hiper enflasyon koşulları ve ülkelerin itibari paralarının zayıf görünümü, kıta vatandaşlarının kripto para birimlerine alternatif ödeme ve yatırım aracı olarak ilgi göstermesine neden oluyor. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir