Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$61.091
% 4.60
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 61.091
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Türkiye’de Kripto Para Operasyonu: Hesabı Boşalttılar!

Kripto para dolandırıcılığı soruşturması kapsamında İstanbul merkezli beş ilde operasyon düzenlendi. Yatırım yaptıkları bir kişinin hesabından 12.77 Bitcoin’i (BTC) uzaktan erişim yazılımıyla ayrı hesaplara taşıdığı tespit edilen dokuz zanlıdan sekizi göz altına alındı.

İstanbul merkezli 5 ilde kripto para dolandırıcılığı operasyonu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 7 milyon 500 bin liralık kripto para dolandırıcılığı iddiasıyla başlattığı soruşturma kapsamında bu sabah operasyon düzenlendi. Başta İstanbul, Ankara, Eskişehir, Denizli ve Gaziantep’te düzenlenen 9 zanlının yakalanmasına yönelik yürütülen operasyonda şu ana kadar 8 kişi tutuklandı.

A.A maaş aldığı bankadan tanıdığı bir şüpheli olan H.Z.’den kripto paralara yatırım yapması için tavsiye aldığını ve H.Z’nın bu teklifte ısrar ettiğini söylüyor. Mağdur olduğu iddia edilen A.A., Londra merkezli olduğu ileri sürülen bir şirkette çalıştığı bildirilen “Mert” isimli bir kişiye yönlendirilince, şüpheli H.Z. olayı savcılığa bildirdiği iddia edildi. Bu kişinin A.A. firmayla iletişime geçtiği ve bir kripto para borsası hesabı açtığı ve telefonunda dünyanın herhangi bir yerinden bağlantı kurmasına izin veren bir yazılımın yüklü olduğu söylendi.

Mağduriyet 7 milyon 500 bin TL’ye ulaştı

Bir kripto para borsasına iletildiği ve toplamda 12,77 adet kripto paranın elde edildiği öğrenildi. Alınan kripto paranın A.A.’nın bilgisi veya rızası olmadan uzaktan erişim programı aracılığıyla diğer şüpheli kişilerin kripto para hesaplarına aktarıldığı ve aktarılan kripto paranın TL karşılığının olay anında 7 milyon 500 bin TL değerinde olduğu belirtiliyor.

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine başvuran A.A, bankadan tanıdığı H.Z’nin tavsiyesi üzerine görüştüğü bir kişinin tavsiyesi ile kripto borsasında hesap açtığını açıkladı. Bakırköy’de maaş aldığını ve bu kişinin kendi adına alışveriş yapması için uzaktan erişim programı kurduğunu söyledi. İstanbul, Ankara, Eskişehir, Gaziantep ve Denizli’de eş zamanlı operasyonlar düzenleyen polis ekipleri, teknik incelemelerin ardından yakalama kararı çıkarılan 9 kişiden 8’ini yakaladı. Evlerde yapılan aramalarda önemli miktarda dijital eşyaya el konuldu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir