Kriptolar:
29659
Bitcoin:
$60.997
% 0.26
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.79
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 60.997
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Türkiye’de Kripto Para İntiharı: 5 Milyon Lira Kaybetti!

İstanbul’da galericilik yapan bir kişi kripto para yatırımından 5 milyon lira kaybedince intihar etti. Silahla canına kıyan kişi kripto paralara yatırım yapmak için çevresinden yüklü miktarda borç aldı.

İstanbul’da kripto para intiharı

Aydın Polat, İSTOÇ Oto Galericiler Sitesin’deki dükkanında canına kıydı. Hafta sonu sabah saatlerinde gerçekleşen olayın ardından polis ekipleri soruşturma başlattı. Soruşturma sırasında Aydın Polat’ın dükkan sahiplerinden önemli miktarda borç aldığı ortaya çıktı. Polat’ın bu borcu kripto paralara yatırım yapmak için aldığı tespit edildi. Piyasa düştüğünde Aydın Polat, borcunu geri ödeyemediği için kendini çıkmazda buldu. Yaklaşık 5 milyon lira nakit para kaybettiği bilinen Polat, bunalıma girdi. Polis, Aydın Polat’ın cenazesini inceleme ardından Adli Tıp Kurumu’na kaldırdı.

Piyasa %66 değer kaybetti

Kripto piyasası, Kasım 2021’de 3 trilyon dolarlık zirveye ulaştıktan sonra 2 trilyon dolar değer kaybetti. Yoğun satış baskısı nedeniyle bir dizi kripto odaklı şirket iflasa sürüklendi. Geçmiş ayı piyasalarına göre son düşüş diğerlerinden farklıydı. Savaş ve pandemi tarafından yönlendirilen yeni bir makroekonomik paradigma oluştu. Yüksek enflasyon, 30 yıllık bir aradan sonra geri döndü. Bununla birlikte merkez bankalarının para politikası sertleşti. Faiz oranları son 50 yılın en yüksek seviyelerini gördü. Bunların sonucu olarak piyasanın toplam değeri 1 trilyon doların altına düştü.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir