Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.864
% 2.05
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.864
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Türkiye İş Bankası Genel Müdüründen Kripto Açıklaması!

Hakan Aran, Türkiye İş Bankası, Kripto

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, katıldığı Finansın Geleceği Zirvesi’nde kripto paraların geleceğine dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Aran, kripto paraların 2008 yılında ortaya çıkmasının tesadüfi olmadığını ve bu dönemin mevcut finansal sistemin çöküşüne denk geldiğini ifade etti.

Kripto paraların teknolojik bir başkaldırının ürünü olduğunu vurgulayan Aran, mevcut finansal sistemin sadece tek yönlü çalıştığını ve toplumu dikkate almadan sadece finansal aktörlere destek verdiğini savundu. Aran’a göre, kripto paralar, finansal sisteme karşı bir isyanın sembolü niteliğinde.

Dikkatinizi Çekebilir: Bitcoin ve Kripto Paralarda Son Durum! – 23 Aralık

Alternatif bir finansal araç olarak düzenlemelere ihtiyaç duyduğunu belirten Aran, kripto paraların büyük dalgalanmalara açık olduğunu söyledi. “Kripto paraların arkasındaki dayanaklar, 500 yıllık oturmuş geleneksel finansal sistemlerle benzerlik göstermiyor. Bu nedenle, kripto paraların regülasyona ihtiyacı var” diyen Aran, Türk bankalarının bu konuda daha fazla bilgilendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Aran, Türk bankalarının gelecekte kripto para saklayıcısı olarak hizmet verebileceğini belirterek, “Önümüzde kripto para yasasını çıkarmak için bir fırsat var. Ancak, bu yasanın bankalarla paylaşılmamış olması büyük bir eksiklik. Bankalar, kripto paraların regülasyon sürecine daha fazla dahil olmalı ve bu alanda aktif rol almalı” dedi.

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran’ın bu değerlendirmeleri, finans sektörünün kripto paralara uyum sağlaması için atılacak adımların önemini bir kez daha gündeme getirdi. Bankaların kripto paralara yönelik tutumları ve regülasyon sürecindeki katılımları, finans dünyasının geleceğini şekillendirecek önemli bir faktör olarak öne çıkıyor.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir