Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$63.614
% 3.62
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 63.614
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Türk Sanatçı, Denizli’de İlk NFT Sergisini Açtı!

Dünya çapında non fungible tokenların (NFT) popülaritesi artmaya devam ederken piyasada milyonlarca dolarlık eserler el değiştiriyor. Bu yeniliğe, ülkemizden sanatçılar da katılıyor. Bugün bir akademisyen ve sanatçı olan Ceren Tekin Karagöz’den bahsedeceğiz. Karagöz, 11 Mart 2022 Cuma günü, Denizli’deki ilk NFT sergisini gerçekleştirdi. Sergi, 22 Mart’ta sonlanacak. İşte detaylar…

Ceren Tekin Karagöz, Denizli’de ilk NFT sergisini açtı

Benzersiz, başka bir şeyle değiştirilemeyen tokenlar olan NFT’ler, milyonlarca dolarlık işlem hacimleriyle gündeme geliyor. Bu alan, sanatçıların geniş kitlelere göreceli olarak daha rahat bir şekilde ulaşabilmesini sağlıyor. Geçtiğimiz aylar boyunca NFT’ler, kripto para alanının en çok yükselen “alt grubu” olarak karşımıza çıktı. Coinmühendisi.com olarak daha önce de bildirdiğimiz üzere kripto para piyasalarının çoğu geç bir dönemde büyük bir düzeltme yaşarken, Nansen araştırmasına göre NFT’ler, yılın başından bu yana Ethereum cinsinden yüzde 90.9 ve dolar cinsinden yüzde 35.9’luk performansıyla öne geçti.

Dünya çapında piyasaya damga vuran bu alanda, Türk sanatçılar da öne çıkıyor. Bunlardan biri, akademisyen Ceren Tekin Karagöz oldu. Karagöz, 11 Mart 2022 Cuma günü, Pamukkale Üniversitesinde NFT sergisinin açılışını gerçekleştirdi. Bu serginin, Denizli’de ilk NFT sergisi olduğunu belirtmekte fayda var. Sergi, 22 Mart 2022 tarihine kadar görülebilecek.

Sergide neler var?

Sergide, 40 adet NFT yer alıyor. Bu NFT’lerin 20 tanesi hareketli grafiklerden oluşurken, 20 tanesi PNG görsellerden oluşuyor. Sanatçının açıklamasına göre PNG’lerden oluşan NFT’ler, İngiliz yazar J.R.R. Tolkien’in yarattığı Orta Dünya’daki karakterleri temsil ediyor. Sergiye katılanlar, NFT’lere, eserlerin yakınındaki QR kodunu okutarak ulaşabiliyor. Sanatçı, bazı eserlerinin arasında QR kodlar ile bağlantılı eserler bulunduğuna dikkat çekiyor.

Örneğin “Bavul? Yeni/Eski” eserinde bir bavulun içerisinde para ile ilgili eski dergiler, eski paralar yer alırken bir harici belleğin ve QR kodunun üzerinde Bitcoin’in mucidi Satoshi Nakamoto’nun yazdığı Bitcoin whitepaper’ı yer alıyor. Bilindiği üzere Bitcoin whitepaper’ı, Nakamoto tarafından 2008 yılında yazıldı ve Bitcoin için orijinal planı açıklıyor. Sanatçı, bu eseriyle, insanların para algısı üzerine düşünmesini sağlıyor. Zaten serginin amacının kripto paralar, NFT’ler, sanat ve finans ilişkisi gibi kavramlar üzerine düşünmek olduğu, serginin bu amaçla başlatıldığı belirtiliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir