Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.867
% 1.67
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.867
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Türk Bitcoin Borsasına Soruşturma: Yeni Thodex Vakası Mı?

Türkiye’de faaliyet göstere bir Bitcoin ve altcoin borsasına yönelik şikayetler artış yaşıyor. Mağdurlar, borsada, “hesabınız alım satıma kapatılmıştır” uyarısıyla karşılaşıyor. İşte detaylar ve şikayetler…

Bitcoin ve altcoin borsasına yönelik şikayetlerde artış

Türkiye’de faaliyet gösteren bir kripto para borsasında mağdurlar, “hesabınız alım satım işlemlerine kapatılmıştır” ifadeleriyle karşı karşıya kaldıklarını belirterek adalete başvurdu. Mağdur olduğu belirtilen Yusuf Balcı, Şubat-Mayıs ayları arasında işlemler yaptığını, hiçbir sıkıntı olmadığını, ancak Mayıs ayında birdenbire hesaplarının kapatıldığını aktardı. Konuya yönelik açıklama yapan Avukat Derya Öztürk, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Burada parayı yatırdıktan sonra, paranın miktarı üçe, dörde katlandığında siz sisteme girip paranızı nakite çevirmek, geri almak istiyorsunuz. Ama sistem bir bloke gösteriyor. Firmayla irtibata geçtiğinizde firma size paranızın savcılık kararıyla el konulduğunu, bu nedenle paranızı size ödenemeyeceğini bildiriyor. Ortada ne bir savcılık kararı var ne de hukuki bir süreç var.

Yeni Thodex vakası mı?

Borsanın komisyonsuz işlem vaadiyle müşteri çektikleri, referans sitemiyle birçok kişinin borsaya davet edildiği bildiriliyor. Mağdur Eren Yıldırım, arkadaşlarını borsaya yönlendirdiğini, çünkü komisyonsuz işlem vaat ettiklerini söyledi. Ancak sonrasında borsanın, kendisinin ve arkadaşlarının organize iş yaptığı, organize suç örgütlüğü gibi iddialarla paralarına el koyduğunu belirtti. Kullanıcılar, yeni bir Thodex vakası yaşanmasından korktuğundan, şikayetçi oldu. Bunun üzerine borsa hakkında soruşturma başlatıldı.

Avukat Özyürt, mağdur insanların ikametlerinin olduğu yerdeki cumhuriyet başsavcılıklarına başvurarak nitelikli dolandırıcılıktan, güveni kötüye kullanma suçundan başvurularda bulunabileceğini söyledi. coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Thodex’in CEO’su Faruk Fatih Özer, geçtiğimiz yılın Nisan ayında, kullanıcıların parasını ödemediğini söyleyerek yurt dışına kaçmıştı.

Faruk Fatih Özer, Nisan 2021’de ülkeyi terk ederek borsanın yaklaşık 390.000 aktif kullanıcısının fonları geri alınamaz hale geldi. Thodex’in avukatı Bedirhan Oğuz Başıbüyük, CEO’nun Türkiye’den kaçtığını çünkü aksi takdirde “ya tutuklanacak ya da intihar edeceğini” söyledi. Avukat, görünen çıkış dolandırıcılığının nedenlerinin bir parçası olarak likidite sorunlarını ve bir yıllık bir hack olayını gösterdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir