Kriptolar:
30392
Bitcoin:
$61.758
% 0.03
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 3.64
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 61.758
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Trump’un Seçim Zaferi SEC Kripto Davalarını Etkileyebilir!

Donald Trump Kripto

Dünyada artan blockchain teknolojisi kullanımı, birçok yatırımcının Donald Trump’a ait fiat para birimleri yerine bitcoin ve diğer kripto para birimlerini satın almasını mümkün kıldı. Kripto hukuku profesyoneli ve MetaLawMan takma adının arkasındaki isim James Murphy, 26 Mayıs’ta X’te yaptığı bir paylaşımda bu konudaki görüşlerini paylaştı ve seçim sonuçlarını görmeden mevcut SEC ile hiçbir kripto davasının çözülmemesi gerektiğini belirtti. Mesajında, “Seçim sonuçlarını görmeden mevcut SEC ile hiçbir kripto davasını çözmezdim” ifadesini kullandı.

Lockdown, Trump’ın kripto sektörüne yaptığı son vaatlerin “çok farklı bir SEC” yaratabileceğini söyledi. Son bir ay içinde Trump, kripto dostu olarak kendini konumlandırarak, “kriptoyla ilgisi olduğunu” ve Amerika Birleşik Devletleri’nin “bu alanda lider olması gerektiğini” söyledi. Trump ayrıca seçilirse Silk Road kurucusu Ross Ulbricht’in ömür boyu hapis cezasını azaltacağına söz verdi. Murphy, “SEC Başkanı Gary Gensler rejiminin başlattığı, dolandırıcılık ve mağdurların olmadığı kripto davalarının gönüllü olarak düşürülebileceğini” öne sürerek argümanını azalttı.

Sektör Gözlemcilerinden Şüphecilik

Ancak, Murphy’nin belirttiği gibi, herkes bu konuda aynı görüşte değil. Cinneamhain Ventures ortaklarından Adam Cochran, Trump’ın vaatlerini yerine getirme eğilimi olmadığını öne süren karşıt bir görüş sundu. Cochran, “Trump, son kırk yıldır diğer insanları kendi çıkarları için geri çekip üstlerine atlarken yakalanmıştır” iddiasında bulundu. Ayrıca, Trump’ın Biden gibi başlangıçta kripto para birimlerinin kullanımına karşı olduğunu ve oy için kucakladığını açıkladı.

Benzer şekilde, Two Prime hedge fon ortağı Alexander Blume, Trump’ı umutsuz gruplara umut veren ama geçmişte bu hayali gerçekleştiremeyen bir adam olarak tanımladı. Blume’nin yorumları, Trump’ın 2016 başkanlık kampanyasında verdiği yüz iki vaadin yüzde elliden fazlasını ihlal ettiğini, yirmi üçünü değiştirdiğini ve yirmi dördünü yerine getirdiğini ortaya koyan doğrulama sitesi PolitiFact’in bulgularıyla da örtüşüyor.

Ancak daha da fazlası var: Trump’ın geçmişte kripto paralar hakkındaki açıklamaları bu soruyu daha da karmaşık hale getiriyor. Trump, blockchain hakkında olumlu bir görüşe sahip gibi görünse de, başkan olarak Bitcoin ve diğer kripto paraların “havadan” çalıştığını belirten bir tweet atmıştı. 2021’in başlarında Trump, kripto varlıklarının sahte olabileceğini ve “felaketi bekleyen bir olay” olduğunu öne sürdü.

Kripto Topluluğunda Farklı Görüşler

Ancak, bazı sektör figürleri Trump’ın kripto paralar hakkındaki son dönemde yumuşayan pozisyonlarının hala yararlı olabileceğini düşünüyor. Kripto avukatı Gabriel Shapiro, Trump’ın daha önce Facebook’a saldırılarda bulunduğunu ve Biden yönetiminin kriptoya karşı dört yıllık cadı avı olarak tanımladığı durumu eleştirerek bu eleştirilerden ayrıldığını belirtti.

Block’un kurucusu ve şimdi bir girişim kapitalisti olan Michael Dudas, kişisel olarak Donald Trump’tan nefret etmesine rağmen pragmatik bir kişisel bakış açısıyla yanıt verdi. Trump’ın hedeflerinin, “ailemi ve yatırımcılarımı, kurucuları ve çalışanlarını geçindirme ve destekleme” yeteneğini sağlayabileceğini kabul etti.

Önümüzdeki Yol

Şu anda, Amerika Birleşik Devletleri 5 Kasım seçimlerine doğru ilerlerken, Trump, Morning Consult tarafından yapılan anketlere göre mevcut başkan Joe Biden’ın bir puan önünde yer alıyor. Kripto endüstrisinin bazı üyeleri, Trump’ın zaferinin SEC tarafından seçeneklerin değerlendirilmesinde kapsamlı bir değişiklik getireceğini öne sürerken, diğerleri bunun sadece sözde kalacağını düşünüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Trump’un Seçim Zaferi SEC Kripto Davalarını Etkileyebilir!” te bir düşünce

  1. Pingback: Uniswap, Topluluk Oylaması Öncesi Mali Durumunu Açıkladı - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir