Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.545
% 1.88
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.545
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

TRON Mucidi Şaşırttı: Bu Altcoin’leri SHIB, DOGE’a Dönüştürün!

TRON kurucusu Justin Sun, algoritmik stablecoin’lerin hala iyi bir fikir olduğunu düşünüyor. Cuma günü Coindesk TV’nin “First Mover” programına konuk olan Blockchain girişimcisi, bazı altcoin projelerinin artık Dogecoin ve Shiba Inu (SHIB) gibi olması gerektiğini de söyledi.

“Do Kwon olsaydım…”

Aynı zamanda, Grenada’nın Dünya Ticaret Örgütü büyükelçisi olan Justin Sun, UST ve LUNA çöküşünün, algoritmik bir stablecoin oluştururken ne yapılmaması gerektiği konusunda iyi bir ders olduğunu söylüyor. Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız, Cuma günü yaptığı açıklamalarda, Terra kurucusuna atıfta bulunarak, “Do Kwon olsaydım, durumla çok daha dikkatli bir şekilde ilgilenirdim” dedi.

Tron’un stablecoin’i USDD, Terra çökmeden 3 gün önce piyasaya sürüldü

Terra’nın çöküşünü tam olarak neyin hızlandırdığı hala bilinmiyor. Söylentilerden bazıları, BlackRock (BLK) ve Citadel Securities gibi kurumların ağ tasarımındaki bilinen bir kusurdan yararlanarak tasfiyeleri zorladığına dair bir komplo teorileri. Diğerleri, yaklaşmakta olan bir ekonomik durgunluk nedeniyle tüm risk varlıklarının geri çekilmesi nedeniyle blok zincirinin stresi kaldıramadığını düşünüyor.

Justin Sun, bazı uzmanların USDD ile UST arasındaki benzerlikleri fark ettiğini göz önünde bulundurarak, UST’nin çöküşünün teknik özellikleri konusunda bilgili olabilir. USDD stablecoin projesini üç ay önce başlatmayı planladığını ve UST’nin “dramatik” sonunun öğrenme deneyimi için minnettar olduğunu söyledi. Bununla birlikte Sun, USDD’nin short’cular tarafından saldırıya uğrayabileceğinden veya UST’ninkine benzer bir kaderle karşı karşıya kalabileceğinden endişe duymaya devam ediyor.

Bu altcoin’ler SHIB ve DOGE’ye dönüşmeli

Justin Sun, hala erken aşamalarında USDD’nin “çok güvenli” olduğunu söylüyor. En azından, 348 milyon dolarlık piyasa değeri, eğer çökerse, UST’nin yaptığı gibi kripto piyasasında basamaklı sorunlara neden olmayacağı anlamına geliyor. Sun, tipik olarak övünen, kripto para için 2 milyar dolarlık bir değerleme beklediğini söyledi.

Stablecoin’ler konusunda daha dikkatli olması gerektiğini ekliyor. Riskli oldukları kanıtlansa da, o hala, düzenlemeden gerçekten bağımsız bir vekil dolar varlığı yaratmanın en kolay yolu olabilecek algoritmik stablecoin’lerin tam bir destekçisi. Son olarak, TRON CEO’su, daha tasasız bir tavırla, Terra’nın geliştiricilerinin artık değersiz olan UST ve LUNA token’lerini “SHIBA veya DOGE” gibi meme kriptolarına dönüştürmesi gerektiğini söyledi. “Bu sorunu çözmenin tek yolu bu” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir