Kriptolar:
30255
Bitcoin:
$65.983
% 0.89
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.17
Piyasa Değeri:
$2.43 T
% 0.99
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 65.983
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.43 T

Trezor Safe 5: Nihai Donanım Cüzdanı Görücüye Çıkıyor

Trezor Safe 5

Trezor, BTC Prague’de Trezor Safe 5 donanım cüzdanı, yalnızca bitcoin varyantı ve “Trezor Expert” başlatma hizmeti ile dijital varlıkların öz-custody’sini teşvik etmek için tasarlanmış üç yeni ürünü tanıttı.

Trezor Safe 5 Özellikleri

Şirketin Trezor Suite masaüstü ve mobil uygulamasını kullanarak, kullanıcıların binlerce kripto para birimini güvenli bir şekilde saklamalarına, yönetmelerine, stake etmelerine ve kullanmalarına olanak tanıyacağını söyledi. Açıklamaya göre cihaz daha büyük bir renkli dokunmatik ekran, haptik geri bildirim, özel verileri korumak ve kriptografik işlemleri yürütmek için yeni bir güvenli unsur ve geliştirilmiş 20 kelimelik bir yedekleme mekanizması sunuyor.

Trezor cihazları, rakip üretici Ledger’dan farklı olarak, topluluk tabanlı ve denetlenen açık kaynaklıdır, bu nedenle kusurlar daha hızlı bulunup düzeltilebilir. Öte yandan, çalınan cihazların daha kolay kırılmasına neden olabilir. Ancak, ekip Trezor Safe 5 güvenli unsurunun gelişmiş saldırılara dayanabileceğini ve kapsamlı testlerden geçtiğini doğrulayan EAL 6+ sertifikasına sahip olduğunu söyledi.

Geliştirilmiş Yedekleme Prosedürü

Tek bir başarısızlık noktasına sahip olmayan daha iyi koruma sağlamak için tasarlanan yeni yedekleme prosedürü, kullanıcıların normal tek paylı bir yedeklemeden daha karmaşık bir çok paylı yedeklemeye geçmelerine olanak tanır, dedi Trezor. Shamir’in gizli paylaşımını kullanarak, ana gizli anahtarın birkaç farklı paya bölündüğü bir yedekleme sağlar. Kullanıcılar, gelişmiş yedeklemenin orijinal paylarının sayısını ve cüzdanı geri yüklemek için gereken sayıyı seçebilirler. Ekip, bazı paylar kaybolsa bile kullanıcıların bitcoinlerine hala erişebileceklerini açıkladı.

Trezor, cüzdan yedekleme ifadelerini ateş, su ve fiziksel darbelere karşı korumak için Temmuz ayında Trezor Keep Metal çözümünün 20 kelimelik bir versiyonunu da sağlayacağını söyledi. Ancak, yeni cihaz, eski yedekleme prosedürlerini de destekleyecektir.

Trezor CEO’su Matěj Žák’ın Açıklamaları

Trezor CEO’su Matěj Žák, “Anlaşılır bir şekilde, birçok kripto meraklısı borsalara güvenmiyor ve kripto varlıklarıyla etkileşimde bulunmanın kolay ve güvenli bir yolunu arıyor” dedi. “Sektöre yeni bir şey getirme fırsatı olduğunu gördük – Trezor Safe 5′i tanıtıyoruz, günlük kullanım için en yüksek düzeyde güvenlik ve kolay kullanılabilirlik sunan nihai donanım cüzdanı – donanım cüzdanları genellikle kriptoyu ‘hodling’ için tasarlanmışken, kriptoyu daha düzenli olarak kullanmak için.

Ön Sipariş ve Kullanılabilirlik

Safe 5’in fiyatı $169. Siyah grafit ve yalnızca bitcoin varyantları için ön siparişler Temmuz ayında gönderilecektir. Açıklamaya göre, yeşil beril ve mor cevher varyantları ise Ağustos ortasında erişilebilir olacak.

Trezor Expert Hizmeti Tanıtımı

Cüzdan üreticisi, yeni donanım cihazıyla birlikte, kullanıcıların kripto soğuk depolama cihazlarını kurmalarına yardımcı olmak ve öz-custody çözümlerini rahatça kullanmalarına yardımcı olmak için uzman bilgisi ve güvence sunmayı amaçlayan özelleştirilmiş, bire bir onboarding oturumları olan Trezor Expert’in piyasaya sürüldüğünü de duyurdu.

Žák, “Birçoğu için kripto yolculukları merkezi borsalarda başlar ve daha sonra kripto varlıklarını donanım cüzdanlarında saklama sorumluluğunu almaya ilerler” dedi. “Ünlü borsaların düşüşünü takiben satışlarımızın aniden arttığını gördüğümüz zamanlar oldu. Ancak, donanım cüzdanlarına yeni gelenler, donanım cüzdanlarını yapılandırma konusunda uzmanlığa, anlayışa ve güvene sahip olmayabilirler; süreci tamamlamak için sosyal medya ve internet araştırmasına yönelirler.”

Žák, “Trezor Expert, müşterilerimize özel anahtar yönetimi ve güvenli çevrimiçi uygulamalar gibi konuları kapsayarak, donanım cüzdanlarını doğru şekilde yapılandırmalarına yardımcı olarak, öz-custody güvenlik sorunlarını daha derinlemesine araştırma fırsatı sunar” dedi.

Hizmetin fiyatı $99 olup, cüzdan yedeklemesini ve diğer hassas bilgileri yalnızca müşterinin bildiğini garanti eder ve dünya çapında yedi gün boyunca erişilebilir olacaktır, dedi Trezor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir