Otomotiv devi Toyota, bir Web3 hackathon’una katılarak Blockchain kullanım durumlarını daha derinlemesine inceliyor.
1 Şubat’ta çok zincirli akıllı sözleşme ve merkezi olmayan uygulama (DApp) ağı Astar, açılış Web3 hackathon’unu duyurdu. Fakat asıl dikkat çeken haber, Toyota Motor Corporation tarafından destekleniyor olmasıydı.
Astar Network kurucusu Sota Watanabe, Toyota’nın girişime dahil olmasının önemi hakkında yorum yaptı
“Etkinlik sırasında Toyota’nın çalışanları için ilk PoC (Proof of Concept) DAO aracını geliştirmeyi hedefliyoruz. İyi bir araç üretilirse, Toyota çalışanları Astar Network’teki ürünlerle günlük olarak etkileşime girecek.”
Ayrıca Duyuruda, bunun Toyota’nın ilk Web3 etkinliği olduğu ve çok uluslu araç şirketinin “şirketin operasyonlarını iyileştirme vizyonunu desteklemek” için gelişmekte olan teknolojiye baktığı belirtilmekte.
Astar Vakfı, Toyota tarafından seçilen kazanan projelerin ödüllendirileceği etkinlik için 100.000 dolar fon sözü verdi.
Etkinlik katılımcıları tüm ürünlerini Japonya merkezli bir katman-1 blok zinciri olan Astar Network üzerinde geliştirecekler. Hackathon, Astar’ın Polkadot tabanlı metaverse’i COZMISE’de gerçekleştirilmekte.
Ayrıca Toyota kripto ve blok zinciriyle ilk kez uğraşmıyor. Otomotiv devinin BT bölümü 2020 yılında Toyota markalı bir dijital token geliştirmek için Japon kripto borsası DeCurret ile işbirliği yapmıştı.
Toyota, dağıtık defter teknolojisinin geleceğini ve otomotiv endüstrisindeki rolünü keşfetmek için 2020 yılında bir blockchain laboratuvarı kurdu.
Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.