Kriptolar:
29472
Bitcoin:
$59.624
% 5.97
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.05
Piyasa Değeri:
$2.21 T
% 5.02
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 59.624
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.21 T

Toplam Kripto Piyasa Değeri 1 Trilyon Doların Üzerinde

CoinGecko verilerine göre, toplam kripto para piyasası değeri 1 trilyon doların üzerine çıktı.

Terra’nın çöküşüyle birlikte düşüş gösteren kripto piyasası, Fed’in sıkı faiz politikası ve global ekonomik sorunlar gibi nedenlerle yeşil grafikler çizmekte zorlanıyor. Bu ayın başlangıcında 1 trilyon doların altına düşen kripto piyasa değeri yeniden bir yukarı yönlü bir ivme yakaladı.

Kripto Piyasa Değeri 1 Trilyon Doları Aştı

Başlıca kripto para birimleri Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH), piyasayı yukarı çekerken başrolde yer aldılar.

BTC, Bitstamp borsasında 13 Eylül’den bu yana en yüksek seviye olan 20,469 dolara tırmandı. Ethereum (ETH) ve XRP gibi büyük altcoinler de yeşil renkli grafiklere sahip.

Ethereum Merge sonrası bir düşüş gösterse de stabil bir grafiğe sahip. Türkiye’nin en çok ilgi gösterdiği kripto para birimlerinden Ethereum, 24 saat içerisinde 2,1’lik büyüme gösterdi. Haftaya 1.200 dolar seviyesinde başlayan ETH fiyatı, yüzde 13,5’lik bir artış göstererek 1.355 dolara çok yaklaştı.

Bitcoin ise uzun bir süredir gösterdiği düşüş eğilimini kırarak yükselişe geçti. 20 bin bandını tekrar aşan BTC’nin son 24 saatte gösterdiği büyüme yüzde 2,8 oldu.

Kripto piyasasını baskılayan ABD Merkez Bankası’nın uyguladığı faiz politikasının, üst üste dördüncü kez 75 baz puan artırmasıyla devam etmesi bekleniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir