Kriptolar:
29757
Bitcoin:
$66.914
% 0.07
BTC Dominasyonu:
%54.3
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.43 T
% 0.29
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.914
BTC Dominasyonu:
% 54.3
Piyasa Değeri:
$2.43 T

Top 3 Yapay Zeka Yapımı Kripto Para

Yapay zeka yapımı kripto para

Kasım 2022’de ChatGPT’nin piyasaya sürülmesinden bu yana, yapay zeka yeteneklerini tam olarak kullanabilen kripto para bulma yarışı başladı. Bunlardan bazıları son bir yılda değerlerinde patlama yaşadı ve mevcut fikir birliği, en azından birkaç yapay zeka kripto tokeninin zamanla on kat, yüz kat veya belki bin kat kazanç elde edeceği yönünde.

Ana sorun açıkça, sinyalin gürültüden ayırt edilmesinin zor olabileceğidir. Yapay zeka etrafındaki heyecan ve merak, kazananları seçmeyi zorlaştırıyor. Bu bağlamda, şu anda rekabeti geride bırakan 3 yapay zeka kripto parası bulunmaktadır.

Render

Render (CRYPTO: RNDR), 3.6 milyar dolarlık bir değerle listenin başında yer alıyor ve 1 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip sadece birkaç yapay zeka kripto parasından biridir. Render, yıl başından bugüne kadar neredeyse %100 değer kazanmıştır.

Render, büyük miktarda hesaplama gücünü grafik işlemcileri (GPU’lar) kullanarak sağlama kapasitesi olan “GPU Hesaplama” ile ilgilidir. Daha önceden, bu, sanatçılara, geliştiricilere, oyunculara ve web stüdyolarına hesaplama gücü sağlamayı gerektiriyordu, hepsi oyunlar, videolar veya diğer eğlence projeleri için görselleri “render” etmeleri gerekiyordu. Ancak şu anda, yapay zeka araştırmaları için bilgisayar gücü anlamına gelmektedir. Örneğin yeni bir makine öğrenimi projesine başlıyorsanız, büyük bir veri kümesinde eğitmek için çok miktarda hesaplama kaynağına ihtiyacınız olacaktır.

Bu nedenle, buradaki teori, Render’ın yapay zeka ekonomisine güç sağlamaya devam ettikçe giderek daha değerli hale geleceğidir. “GPU Hesaplama” iş modeli oldukça kolay yeniden üretilebilir. Ve elbette, Render’ın geniş bir kripto rakip listesi vardır.

Fetch.ai

Fetch.ai (CRYPTO: FET), yıl başından bugüne kadar %240 artışla, yaklaşık 2 milyar dolarlık piyasa değerine sahip olan bir kripto paradır. Fetch.ai, yapay zekaya alternatif bir yaklaşım benimser ve kendisini “yeni yapay zeka ekonomisi için açık bir platform” olarak tanımlar. Laike ifade etmek gerekirse, Fetch.ai, veri setlerini satın almak veya ticaret yapmak veya çok özelleştirilmiş bir çevrimiçi etkinlik gerçekleştirmek için bir yapay zeka ajanı kiralamak için gittiğiniz yerdir. Temelde, her şeyin yapay zeka ile ilgili olduğu devasa bir pazardır.

Tek bir pazarda büyük miktarda veriye erişim, gelişmiş makine öğrenimi modelleri oluşturmayı daha kolay hale getirecek ve görev bazında yapay zeka ajanlarıyla etkileşime girebilme yeteneği, günlük yaşamımızda verimliliği artıracaktır. Fetch.ai’ye göre, en popüler uygulamaların ulaşım, bankacılık, enerji ve turizm gibi veri yoğun endüstrilerde olacağı tahmin edilmektedir.

SingularityNET

Son olarak, SingularityNET (CRYPTO: AGIX), yıl başından bugüne kadar %182 artmış ve şu anda 1.2 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahiptir. Fetch.ai ile paralel olarak, SingularityNET, yapay zeka mal ve hizmetleri satmayı hedefler. Ancak SingularityNET, daha çok üretken yapay zekaya odaklanmıştır ve temel olarak genel yapay zeka (AGI) üzerinde yoğunlaşır. Ve sonuç olarak, SingularityNET, “internetin bilgi katmanı” olmayı hedefler.

Bu, çok fazla Silicon Vadisi yatırımı hype’ı gibi görünüyor, ancak SingularityNET’in aslında bunu mümkün kılacak profesyonel bir yapay zeka araştırma ekibi var. Token’ın adı, “teknolojik tekilite” olarak adlandırılan ve neredeyse yirmi yıl önce Alphabet’in Google’ında bu terimi kullanan yapay zeka dehası Ray Kurzweil’e göre, tek bir bilgisayarın tüm insanlıktan daha akıllı hale geldiği hayali noktaya işaret eder. SingularityNET ekibi tarafından görüldüğü gibi, tüm bu büyük işleme kapasitesinin insanlıkla paylaşılması gerekecek. Ve işte “internetin bilgi katmanı” fikri mantıklı hale gelmeye başlıyor.

Tek sorun, bu potansiyelin gerçekleşmesinin birçok yıl alabileceğidir. Ray Kurzweil’e göre, “teknolojik tekilite” terimini neredeyse yirmi yıl önce kullanan Alphabet’in Google’ının AI dehasına göre, bu 2029’a kadar gerçekleşmeyebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir