Kriptolar:
30445
Bitcoin:
$62.867
% 2.12
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.42
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 62.867
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

VC’lerin TON Ekosistemine Yönelik Büyük Bağlılıkları

TON

Geçtiğimiz hafta, Pantera Capital’in TON coinine ikinci kez yatırım yapmak için fon topladığı haberi yayıldı. Bu, Pantera’nın yılın başında yaptığı 21 yıllık tarihindeki en büyük yatırımın hemen ardından geldi. Daha fazla araştırma yapıldığında, Pantera Capital’in bu konuda yalnız olmadığı ortaya çıktı.

Kingsway Capital’in kurucusu ve CEO’su Manuel Stotz, Kingsway’in TON’a Pantera’dan çok daha önce, iki yıldan fazla bir süre önce almaya başladığını açıkladı. Bu, Kingsway’in bugüne kadarki en büyük coin yatırımı olarak öne çıkıyor.

Ryze Labs (eski adıyla Sino Global Capital) da TON’a büyük yatırımlar yapıyor. Kurucu ve yönetici ortağı Matthew Graham, Ryze’ın uzun süredir bu varlık için önemli bir alıcısı olduğunu belirtti. Benzer şekilde, Animoca Brands’in kurucu ortağı ve yönetim kurulu başkanı Yat Siu, TON’un fiyatı 1 doların altındayken satın almaya başladığını ve coin fiyatı 1, 1.50 ve 2 dolar olduğunda alımlara devam ettiğini söyledi. Şu anda TON, yaklaşık 7,65 dolardan işlem görüyor ve piyasa değeri açısından dokuzuncu en büyük kripto para birimi konumunda. Animoca, aynı zamanda TON’un sahip olduğu blockchain’in en büyük doğrulayıcısı.

Bu yatırımcıların TON’a olan ilgisinin ardındaki temel neden, TON’un sahip olduğu blockchain’in yaklaşık 900 milyon aylık aktif kullanıcıya sahip mesajlaşma devi Telegram ile olan benzersiz entegrasyonu. Yat Siu, TON’u “bir dağıtım oyunu” olarak tanımlayarak, blockchain’in Telegram ile entegrasyonunun yüz milyonlarca kullanıcıyı Web3 dünyasına çekebileceğine inandığını ifade etti. Bu entegrasyon sayesinde, Telegram üzerinden erişilebilen Notcoin ve Hamster Kombat gibi oyunlar büyük ilgi gördü.


Bu yazı da dikkatiniz çekecektir: Toncoin, Kazakistan’da Düzenleyici Onay Aldı


Galaxy Ventures’ın Genel Ortağı Will Nuelle de TON coinine uzun vadede iyimser bakıyor. Nuelle, TON ağının büyük kullanıcı tabanı ile ödemeleri kolaylaştırma potansiyeline ve gelecekteki finansal uygulamalara dikkat çekti. Nuelle, TON ağının geniş kullanıcı tabanı sayesinde katman 1 ağ efektlerini geliştirme potansiyeline sahip olduğunu belirtti. Galaxy Ventures’ın TON coinine yatırım yapıp yapmadığı sorulduğunda ise, “Galaxy genel olarak büyük ekosistemlerle ilgileniyor” yanıtını verdi.

Ryze Labs’tan Matthew Graham, TON ağının WeChat benzeri mini uygulamalar ekosistemine evriminin, kripto özellikleriyle birleştiğinde büyük fırsatlar sunduğunu söyledi. Graham, reklam ödemeleri için TON coininin kullanılması, yaratıcı ödemeleri ve USDT stablecoin ile uygulama içi işlemler gibi gelişmelerin büyümeyi desteklediğini belirtti. Ayrıca, TON ve Solana’nın gelecekte Ethereum’un hakimiyetine meydan okuyabileceğini düşündüğünü ifade etti.

Ancak, TON ekosisteminin hala erken aşamalarında olduğunu ve birçok temel yapının henüz geliştirilmediğini de kabul etti. Nuelle ise TON ağı için opaklığın önemli bir endişe kaynağı olduğunu belirtti ve geliştiricileri blok gezgini ve zincir üstü veri sağlayıcılarını geliştirmeye teşvik etti.

Telegram’ın büyük kullanıcı tabanı ve güçlü yatırımcı desteği ile TON coini 18,8 milyar dolarlık bir piyasa değerine ulaştı. Ancak, bu yüksek değerleme, coinin karşılaması gereken büyük beklentileri de beraberinde getiriyor. Siu, Telegram’ın TON ağının en büyük avantajı olmasının yanı sıra, bu bağımlılığın bir risk de taşıdığını belirtti. Telegram’ın Apple ve Google aracılığıyla dağıtıma güvenmesi, TON ağının entegrasyonunun onaylanmaması riskini taşıyor. Ayrıca, TON ağının büyümesiyle birlikte düzenleyici inceleme riskinin de arttığına dikkat çekti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir