Kriptolar:
32277
Bitcoin:
$97.415
% 4.16
BTC Dominasyonu:
%58.9
% 0.11
Piyasa Değeri:
$3.07 T
% 2.13
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 97.415
BTC Dominasyonu:
% 58.9
Piyasa Değeri:
$3.07 T

Token Standartları ; ERC-20, TRC-20 ve BEP-20 Nedir ? Farkları Nelerdir ?

Token Standardı Nedir?

Token standartları, söz konusu standarttaki tüm tokenların yönetildiği bir dizi kural içerir. Başka bir deyişle, bir token standardı, belirli bir blok zincirinde yeni tokenler oluşturma, yayınlama ve dağıtma mekanizmasını tanımlar.

Örneğin, ERC-20 token geliştirme, geliştiricilerin Ethereum blok zincirine dayalı yeni tokenler oluşturması için kolay bir yol sağlayan bir Ethereum token geliştirme standardıdır. Tüm ERC20 token ortak özelliklere sahip olacak ve aynı kurallara tabi olacaktır. ERC-20’nin yanı sıra, BEP-2, BEP-20 ve TRC-20, diğer popüler kripto token standartlarından bazılarıdır.

Kaç Farklı Token Standardı Vardır?

Her blok zincirinin kendi token standardı ve bazen birden fazla olabilir. Örneğin, Ethereum, ERC-10, ERC-20 ve ERC-721 dahil olmak üzere birden fazla token standardına sahiptir.

Gelişmiş token geliştirme için en popüler token standartları hakkında konuşursak, bunlar şunlardır:

  • ERC-20 (Ethereum)
  • TRC-20 (TRON blok zinciri)
  • BEP-20 (Binance Akıllı Zincir)

Şimdi bunların her birini, aralarındaki çeşitli farkları ve projeniz için en iyi tokenler standardını nasıl seçeceğinizi ayrıntılı olarak tartışalım.

ERC-20 Token Standardı – Nedir Nasıl Çalışır?

ERC-20, tüm zamanların en popüler ve kullanılan token standardıdır. CoinMarketcap.com’da gördüğünüz tokenların çoğu , Ethereum ağı üzerine inşa edilmiş ERC20 token. ERC-20 ayrıca token  oluşturmak için en eski ve en güvenilir standartlardan biridir.

ERC, Ethereum Yorum İsteği anlamına gelir. Ethereum blok zincirinde oluşturulan ve çalıştırılan tüm token, ERC-20 token standardının kurallarına uymalıdır. Ethereum akıllı sözleşmeleri, borsalarda alınıp satılabilen ve alınıp satılabilen ERC-20 token oluşturmak için kullanılır. ERC-20 token standardı, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli bilgiler içerir:

  • Toplam token arzının ayrıntıları
  • Tokenların nasıl aktarılacağı,
  • Tokenların nasıl geri çekilebilir,
  • Hesaptaki token bakiyesi,
  • Tokenların nasıl alınacağı.

Bir ERC20 tokenı oluşturmak kolay ve ekonomiktir. Ayrıca, ERC 20 tokenları içeren işlemler, etkin hızlı işlem onayı ile hızlıdır. Ethereum ağı ile sözleşme bozma riski de düşüktür. ERC-20 işlemleri, Ethereum’un gücü sayesinde hızlı, etkili ve küreseldir. Ayrıca, ERC-20 tokenların küresel kabulü ve geniş erişimi nedeniyle daha yüksek likidite ve artan gelir bekleyebilirsiniz. ERC20 token geliştirme, uygun maliyetlidir ve zamandan tasarruf sağlar. Bu yöntemle oluşturulan tokenlar kullanıcı dostudur, çok güvenlidir ve özel cüzdanlarla birlikte gelir. Bir kripto başlangıç ​​projesi için para toplamanın en kolay yolu.
Ethereum ağında oluşturulan ve ERC-20 standardına dayalı özel kripto tokenları, hem BSC hem de TRON ağında da kullanılabilir.

Bir ERC-20 Token Nasıl Oluşturulur?

Bir ERC-20 token oluşturmak, geliştiriciler için oldukça kolaydır. Bununla birlikte, blok zinciri geliştirme konusunda bilginiz veya deneyiminiz yoksa, ERC-20 token geliştirme teknik uzmanlık ve programlama dilleri bilgisi gerektirdiğinden profesyonel yardım almanız önerilir. Hemen profesyonel bir ERC-20 token geliştiricisi ile çalışın.

BEP-20 Token Standardı

BEP-20, kripto token geliştirme için en popüler ikinci standarttır. Yeni belirteçlerin birçoğu Binance Akıllı Zincir üzerinde geliştiriliyor, çünkü daha hızlı, daha verimli ve zincirler arası uyumluluğu destekliyor.

BEP-20, ERC-20’nin bir uzantısı olarak oluşturulmuştur ve bu nedenle tüm ERC20 özelliklerini devralır.

BEP 20, Binance Akıllı Zincir için birincil belirteç standardıdır, yani BSC’deki tüm belirteçler otomatik olarak BEP-20 standardına dayalıdır. BEP-20, bir BEP-20 token kullanılacağı, aktarılacağı, onaylanacağı ve yönetileceği kuralları tanımlar. Not : BEP-20, BEP-2 ile karıştırılmamalıdır. Bunlar, Binance’in iki ayrı token standardıdır. BEP-20, Binance Smart Chain’in (BSC) bir token standardı olsa da BEP-2, Binance Chain ile bağlantılıdır.

Binance Chain’den farklı olarak BSC, akıllı sözleşme işlevini destekler ve BEP-2 tokenleri de öyle.

Tüm BEP-20 tokenların, akıllı sözleşmeler ve DApp’ler çalıştırmak için oluşturulmuş özel bir Binance blockchain ağı olan Binance Smart Chain’e dayalıdır. BSC, geliştiricilerin akıllı sözleşmeyle çalışan merkezi olmayan uygulamalar oluşturmasına olanak tanır.

Birçok kişi, BSC’nin ETH ile uyumlu olduğunu ve işlemleri işlemek için daha hızlı, düşük maliyetli bir yol sunduğunu bilmiyor. Bu, ERC20 tokenlerini çok daha yüksek bir hızda ve çok düşük bir maliyetle aktarmak için Binance Smart Chain’i (BEP token) kullanabileceğiniz anlamına gelir.

Yalnızca ERC-20 değil, Bitcoin, Ether, Litecoin ve USDT dahil olmak üzere diğer birçok token BEP-20 kullanılarak aktarılabilir.

BEP-20 token sisteminin diğer avantajları arasında BEP-2 ERC-20 tokenleri ile uyumluluk, Binance Exchange desteği, BEP-20 standardının dahili fonksiyon özellikleri, birçok cüzdan tarafından desteklenen BEP-2 tokenleri ile kolay takas, ve diğer blockchain belirteçleriyle zincirler arası uyumluluk.

Token nedir? | Coinbase

BEP-20 Token Geliştirme Süreci

Herhangi bir teknik bilgi veya blockchain uzmanlığı olmadan temel bir BEP-20 belirteci bile oluşturabilirsiniz. Bununla birlikte, özelleştirilmiş, zengin özelliklere sahip bir BEP-20 tokenları sıfırdan geliştirmek, kesinlikle profesyonel bir BEP-20 tokenları geliştiricisinin teknik uzmanlığını gerektirecektir.

SAG IPL uzman blockchain şirketinden BEP-20 tokenlar geliştirme hizmetleri kiralayın.

TRC-20 Token Standardı

TRC20, TRON blok zincirinde oluşturulan tokenları yayınlamak ve yönetmek için bir token standardıdır. TRC20 standardı, ağdaki her tokenları uyması gereken kuralları tanımlar. Bunlar, yeni belirteçlerin verilmesi, bir belirteç aktarımının gerçekleştirilmesi ve onaylanması, belirteçlerin gönderilmesi ve alınması ve daha fazlası için kuralları içerir.

TRC20 ağındaki tüm tokenlar, belirli dijital cüzdanlar tarafından desteklenecek ve totalSupply(), balanceOf(), transfer(), onay dahil olmak üzere TRC20 sözleşmeleri kapsamında belirtilen kurallara uydukları sürece takas edilebilir, aktarılabilir ve paylaşılabilir. (), transferFrom() ve allow(). Bunun yanı sıra, TRC20 tokenları, Token Adı, Token Kısaltması ve Token Kesinliği dahil olmak üzere seçenek kurallarını da takip edebilir.

TRON ağı, daha düşük ücretler ve daha yüksek işlem hızı ile daha verimli bir Ethereum klonu olarak oluşturuldu.

TRON akıllı sözleşmelerinin işletim sistemi olan TRON Sanal Makinesi, sözleşme programlaması için Ethereum ile aynı Solidity dilini kullandığından, tüm TRON tokenları ve akıllı sözleşmeler, Ethereum ağıyla sorunsuz bir şekilde uyumludur. Bu, TRON tokenlarını Ethereum ağında kullanılabileceği veya tersi anlamına gelir.

TRC-20, TRON blok zincirinde yeni tokenlar yayınlamak için kullanılan standarttır. TRON halka açık bir blockchain olduğundan, herkesin TRC-20 standardında belirtilen kurallara göre tokenlerini oluşturmasına ve yayınlamasına izin verir. Tüm TRC-20 tokenları, TRON ağında oluşturulan diğer tüm tokenlar ve uygulamalarla sorunsuz bir şekilde etkileşime girebilir.

Proof of Work (PoW) mutabakat mekanizmasını kullanan ETH’den farklı olarak TRON ağı, yalnızca hızlı işlem hızı ve düşük maliyet açısından daha verimli olmakla kalmayıp aynı zamanda birçok en son gereksinimlere uygun benzersiz yenilikler. TRON ağı, blok başına ortalama 3 saniye blok süresine sahiptir ve bu, Ethereum’un 15 saniye blok süresinden çok daha iyidir.

TRC-20 Token Geliştirme

Yeni TRC-20 tokenlar, TRON ağı web sitesinde https://developers.tron.network/ oluşturulabilir ve yayınlanabilir ). Bunun için geliştiricinin, elbette teknik bilgi ve programlama dili anlayışı gerektiren TRC20 akıllı sözleşme kodunu hazırlaması gerekir. Sözleşme oluşturulduktan sonra ağ üzerinde konuşlandırılabilir ve sözleşmede yeni tokenlar verilebilir.

ERC-20’Ye Karşı TRC-20’Ye Karşı BEP-20

En popüler üç token standardı arasındaki birincil fark, temel alınan ağdır. ERC20 tokenları Ethereum blok zincirini temel alırken, BEP20 tokenları BSC’yi ve TRC20 tokenları TRON blok zincirini temel alır .

Üç ağ da aynı sağlamlık dilini kullanır; bu, çoğunlukla çapraz uyumlu oldukları ve bir platformda geliştirilen tokenlara diğerlerinde erişilebilen tokenlar birbirinin yerine kullanılabileceği anlamına gelir. Ayrıca, token oluşturma ve dağıtma süreci , ücretler ve kullanım kolaylığı dışında her üç ağda da neredeyse benzerdir. Verimlilik açısından BSC ağı, token geliştirme için en iyisidir ve en düşük ücretleri sunar.

TRON, temel olarak artan verimlilik ve düşük maliyetle Ethereum’un bir klonudur. Ethereum ağında madencilik, çok yüksek ücretler nedeniyle pratik olmadığından, Ethereum blok zincirinin tüm özellikleriyle birlikte daha verimli ve uygun maliyetli çözümler sunan TRON ve BSC gibi alternatifler ortaya çıktı.

BSC ağı ERC20 ve TRC20 ile uyumlu olduğundan, BEP-20 ağını kullanarak bir ERC-20/TRC-20 token gönderebilir veya çekebilirsiniz.

Ethereum ağı hala eski Proof of Work (Proof) mutabakat algoritmasını kullanırken Binance Smart Chain, Ethereum’unkine kıyasla 3 saniyelik bir blok işleme süresine sahip olduğu söylenen özelleştirilmiş bir Proof of Staked Authority (veya PoSA) mekanizması kullanıyor. 15 saniye blok süresi. Dolayısıyla Binance ağı, Ethereum ağından yaklaşık 5 kat daha verimli. TRON’un Delegated Proof of Stake (DPoS) özelliği de PoS’un özelleştirilmiş bir versiyonudur ve blok başına 3 saniyelik kayıtlı bir blok işleme süresine sahiptir, bu da BSC ile hemen hemen aynıdır.

Aslında, Ethereum’un verimsizliği, diğer blok zincirlerinin yaratılmasının arkasındaki ana nedendi. Zamanla, trafik ve talep arttıkça, Ethereum’un yavaş mutabakat modelinin verimsiz ve çok maliyetli olduğu kanıtlandı, bu da TRON’un (2017’de) ve ardından Binance Smart Chain’in (2019’da) geliştirilmesine yol açtı.

Yetkilendirilmiş hisse kanıtı (DPoS) fikir birliği ile TRON blok zinciri, Ethereum’dan açıkça daha verimlidir ve daha kısa sürede ve daha düşük ücretlerle daha fazla işlemi işleyebilir.

Popülerlik açısından BEP-20, ERC-20’den sonra yalnızca ikinci sırada yer alıyor ve Binance Exchange’in artan küresel popülaritesi sayesinde oldukça hızlı büyüyor. Tüm BEP-20 tokenları, Binance Exchange’de otomatik olarak listelenir ve Bitcoin, ETH, Litecoin ve diğerleri dahil olmak üzere birden fazla tokenları türüyle uyumludur.

Geliştirme kolaylığı arıyorsanız ve Ethereum’un küresel görünürlüğünden, erişiminden ve popülaritesinden yararlanmak istiyorsanız, ERC20 token geliştirme sizin için en iyisidir. Ancak, en düşük ücret ve işlem süresi ile en yenilikçi token istiyorsanız, BEP-20 token geliştirmeyi seçin.

Ethereum’daki işlem ücreti zaten çok yüksek olduğundan ve ağ üzerindeki yük arttıkça daha da arttığından, geliştiriciler, ağdaki işlem ücretlerini daha da artırabileceğinden, gelişmiş özelliklere sahip karmaşık uygulamalar oluşturmayı düşünmekte zorlanırlar. TRON, ağ ücretlerini çok fazla etkilemeden gelişmiş akıllı sözleşmeler ve uygulamalar oluşturmanın bir yolunu sunarak bu sorunun üstesinden gelir.

Bununla birlikte, Binance Akıllı Zincir, token geliştirmeye yönelik bu en popüler üç blockchain ağı arasındaki rekabette kesinlikle kazanan olarak çıkıyor. Neden? Niye? Çünkü BSC verimli, uygun maliyetli ve süper hızlıdır. İşlem ücretinin yalnızca zamanla arttığı Ethereum’un aksine Binance, artan kullanımla birlikte işlem ücretini düşük tutmanın bir yolunu buldu. İster inanın ister inanmayın, Ethereum ağındaki günlük ortalama ücret, BSC ağındaki günlük ortalama ücretle karşılaştırıldığında neredeyse 200 kat daha fazladır. TRON ağından bile daha iyi. Token geliştirme projeniz için Binance Smart Chain’i seçmenizin en iyi nedeni de budur.

 

Cryptocurrencies vs. Tokens: Digital Assets | Gemini

Crypto Token Geliştirmek İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kripto para cüzdanı geliştirme projeniz için yeni bir token oluşturmak mı istiyorsunuz ? En iyi sonuçlar için token geliştirmenin aşağıdaki yönlerini göz önünde bulundurun.

  • Token Uyumluluğu
  • Token  Kaynağı
  • Bir token oluşturma sırasında, bunun için maksimum arz önceden tanımlanmalıdır.
  • Token Verme
  • Madencilik veya staking veya her ikisi yoluyla yeni tokenların nasıl oluşturulacağı veya yayınlanacağı.
  • token Yakma
  • Arzı azaltmak ve talebi artırmak için tokenların yakılıp yakılmayacağı. Evet ise, ne sıklıkta ve ne kadar.
  • Token Hakları
  • Bir token sahibinin/sahibinin ne tür haklara sahip olduğu. Yönetişim haklarına, oy haklarına sahip olabilirler veya hiç hakları olmayabilir.
  • Token Listeleme
  • Tokenlar başarıyla geliştirildikten sonra, ticaret için ilgili borsalarda listelenmelidir.

 

Bu Da İlginizi Çekebilir : 

 

Bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamı gelsin istiyorsanız Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir