Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.513
% 0.63
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.513
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Thodex Kurucusu Fatih Özer’in Cezası Belli Oldu!

thodex kurucusu fatih özer yakalandı mı

Kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer, kaçakçılık suçundan aldığı ceza açıklandı.


▪️ Mahkeme, Özer’e Vergi Usul Kanunu’nun “kaçakçılık” maddesi uyarınca 18 ay hapis cezası verdi. Takdiri indirim maddelerinin uygulanmasıyla, Özer’in cezası 7 ay 15 gün hapis cezasına indirildi. Ayrıca, mahkeme hüküm açıklanmasının geriye bırakılması yönünde karar aldı.

▪️ Faruk Fatih Özer, Anadolu 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmaya, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. Duruşmada, Özer’in avukatı da bulunmaktaydı.

▪️ Özer, suçun işlendiği tarihte şirkette yetki sahibi olmadığını ifade ederek, şirketin kayyım tarafından yönetildiğini ve bu nedenle defterleri sunamayacağını dile getirdi.

▪️ Beraat talebinde bulunan Thodex kurucusu, ceza verilmesi durumunda hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasını istedi.

▪️ Thodex borsasının kurucusu Özer, 30 Ağustos tarihinde Arnavutluk’ta yakalanmıştı. Özer’in, iddialara göre 2 milyar dolarlık müşteri fonuyla kaçtığı söylenmişti.

▪️ Yaşanan bu olay, kripto para dünyasında güvenilirlik ve regülasyon konularının önemini bir kez daha göstermiştir.

▪️ Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in iddia edilen müşteri fonlarıyla kaçması durumu, yatırımcıların güvenini sarsmış ve sektöre olan güvenilirlik endişelerini artıran bir durum olmuştur.

▪️ Mahkeme kararıyla birlikte, bu durumun yasal süreç içinde çözülmesi önemlidir ve mağdurların haklarının korunması sağlanmalıdır.

▪️ Kripto para sektörü, şeffaflık, düzenleme ve güvenlik önlemleri konularında daha fazla çalışmalı ve güven inşa etmelidir. Aynı zamanda, yatırımcıların kripto para borsalarında sermayelerini riske atmaya başlamadan önce araştırma yapmaları ve güvenilir platformlarla işlem yapmaları önemlidir.


Mark Zuckerberg tarafından kurulan Threads platformunda da artık sizlerle birlikteyiz, profilimize ulaşmak için buraya tıklamanız yeterli.


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir