Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.543
% 0.73
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.543
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Tether, USDT’yi Avalanche (AVAX) Blockchain’i Üzerinde Piyasaya Sürdü

Tether, Avalanche (AVAX) blockchain‘i üzerinde USDT stablecoin’ini piyasaya sürdü.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Avalanche ekosisteminin her geçen gün büyüdüğü bir ortamda gerçekleşen bu olay, ekosistem için son derece önemli. DeFi Llama’nın verilerine göre Avalanche tabanlı DeFi protokollerinde kilitlenen toplam değer (TVL), son üç ay içerisinde önemli ölçüde arttı. Ağustos ayında 300 milyon doların üzerinde yer alırken şu anda 10 milyar dolarlık seviyeyi görmüş durumda.

Avalanche üzerinde yer alan USDT’ler, DeFi pazarında önemli rol oynadıklarından ötürü Avalanche ekosisteminin gelişmesini daha da arttırabilir. Trader’lar tokenlerını alım satmak için stablecoin’leri kullanır.

Avalanche Foundaditon direktörü Emin Gün Sirer, USDT’nin Avalanche’ı başlatmasını “DeFi kullanıcıları için önemli bir yapı taşı” şeklinde nitelendirdi.

USDT bu yıl da önemli seviyede büyüme yaşadı. Toplam arz bu yılın başında 22 milyar dolar seviyesinde yer alırken, şu an 78 milyar dolara yükselmiş durumda.

Avalanche tabanlı USDT, doğrudan Bitfinex ile entegre edilmiş durumda. Bu da kullanıcıların borsa aracılığıyla stablecoin‘e erişebileceğini gösteriyor. Tether CTO’su Paolo Ardoino, kullanıcıların diğer blockchain’lere USDT yatırabileceklerini ve Avalanche üzerinde de USDT swap işlemi gerçekleştirebileceklerini söyledi.

Böylelikle Avalanche, USDT’nin desteklediği dokuzuncu blockchain oldu. Diğer sekiz blockchain arasında Algorand, Bitcoin Cash‘in Simple Ledger Protocol’ü, Ethereum, EOS, Liquid Network, Omni, Tron ve Solana yer alıyor.

Tether bu yılın başında Polkadot ve Kusama ağlarında da USDT’yi başlatacaklarını söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir