Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.628
% 1.01
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.628
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Tether (USDT) Nedir?

Tether (USDT), değerleri sabit tutmak amacı ile aktif olarak çalışan, bir tür kripto para birimi olan bir stablecoin’dir. ABD dolarına 1:1 oranında sabitlenmiştir.

Tether (USDT) Nedir?

Tether Limited Şirketi tarafından 2015 yılında piyasaya sürülen Tether (USDT), bir stabil coin’dir. Değeri her zaman 1 ABD Doları’na eşit olacak şekilde işlem görmektedir. Tether (USDT), istikrarlı bir değerleme sağlayan güvenli bir dijital varlık sağlamayı hedeflemektedir. Amaç, Tether’in her zaman sabit değerini korumaktır. Stablecoin’ler, tutarlı bir değeri koruyacak ve bir varlık tarafından desteklenen bir dijital para birimine sahip olmak isteyen kişiler için kullanışlıdır. Tether bu konuda son derece popüler ve dikkatleri çeken bir stabilcoin’dir.

Diğer stabil coin’lerden daha büyük bir piyasa değerine ve çok daha yüksek günlük işlem hacmine sahiptir. Bu nedenle Tether, ekosistemde büyük bir rol oynamaktadır. Stabil coin’lerin, diğer kripto para türlerine göre avantajı, normal koşullar altında öngörülebilr bir fiyat aralığını korumalarıdır. Tether’in popüler olması ve yüksek işlem hacmi, Tether’i diğer stabil coin’lere göre daha kullanışlı hale getirmektedir. Tether, USD, CAD, AUD ve Yen (JPY) gibi bir fiat para birimi tarafından desteklenmektedir. Kullanıcılarına şeffaflık, istikrar ve düşük ücretler sunmaktadır. Ayrıca itibari para birimleri ve blokzinciri varlıkları arasındaki boşlukları kapatmaktadır. Kripto para yatırımcıları, dalgalı fiyat değişiklikleri ile karşılaşmadan diğer kripto para ticaretleri için istikrarlı, güvenilir likidite sağlamak için Tether’i kullanmaktadır.

Özellikleri

Tether (USDT) yıllardır kabul görmüş ve kullanılmıştır. Tartışmalara konu olsa da, blokzinciri ekosistemindeki birçok satıcı ve protokol tarafından bir ödeme yöntemi ve değişim aracı olarak kabul görmektedir. Tether, büyük rezervleri sayesinde piyasa risklerinden etkilenmemektedir.

Tether (USDT) Nasıl Çalışır?

Tether ilk olarak, Bitcoin blokzincirinde dijital varlıklar oluşturmak ve bu varlıkların takası için kullanılan bir platform olan Omni Layer aracılığıyla başlatılmış ve yayınlanmıştır. Ancak sonrasında, Omni Layer blockchain ağının istenileni karşılayamaması üzerine ERC-20 sistemine geçiş yapılmaya başlamıştır. Tether, mevcut durumda Bitcoin, Ethereum, EOS, Tron, Algorand ve OMG Network blokzincirlerini desteklemektedir. Tether Limited müşteriler adına nakit para yatırma ve çekme işlemlerini kabul eder ve Tether coinlerini yönettikleri rezervlerden sorumludur.

Bir kullanıcı, itibari para ile Tether’in rezervine yatırdığında, Tether karşılık gelen dijital miktarı USDT olarak vermektedir. USDT daha sonra gönderilebilir, saklanabilir veya değiştirilebilir. Tether rezervine 100 dolar yatırıldığında, 1’e 1 dolar paritesine uygun olarak 100 Tether alınır. Tether paraları, kullanıcılar coin’leri fiat para birimi için kullandığında yok edilir ve dolaşımdan kaldırılır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir