Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.513
% 0.63
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.513
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Tether, sterlin destekli yeni bir sabit kripto para çıkarıyor

Coinmuhendisi.com – Tether, bugün yaptığı açıklamada İngiliz sterlinine sabitlenecek yeni kripto varlığı GBPT’nin Temmuz ayının ilk haftasında Ethereum Blockchain’i üzerinden piyasaya sürüleceğini duyurdu.

GBPT, Tether’ın ihraç ettiği mevcut sabit kripto paralar olan dolara sabitli USDT, euro’ya EURT, Çin yuanına sabitli CNHT ve Meksika pesosuna sabitli MXNT’den sonra şirketin 5. sabit kripto para birimi olacak.

Birleşik Krallık bu yıl kripto para benimsemesi için önemli duyurular yaptı

Tether tarafından yapılan açıklamada Birleşik Krallık otoritelerinin bu yılın Nisan ayında ülke sınırları içinde küresel bir kripto merkezi kurma planları vurgulandı. İngiliz Hükümeti’nin özellikle sabit kripto paraları geçerli bir ödeme yöntemi olarak yorumlaması, Tether’in sterline dayalı sabit kripto para ihraç kararında etkili olduğu görülüyor.

GBPT, İngiliz sterlinine 1:1 oranında sabitlenmiş stabil bir kripto varlık olacak ve tether.to bünyesinde çalışacak. GBPT ile birlikte İngiliz sterlini Blockchain ağına dahil edilmiş olacak. Bu durum ise varlık transferleri için daha hızlı ve daha az maliyetli bir seçenek olarak ortaya çıkacak.

Konu hakkında açıklamaya yapan Tether CTO’su Paolo Ardoino, dünya çapındaki kripto para birimi kullanıcılarına GBP cinsinden bir sabit kripto varlık sunarak bu alanda öncülük etmek istediklerini söyledi. Paolo Ardoino, ayrıca şirketinin İngiltere düzenleyicileriyle çalışmaya hazır ve istekli olduğunu dile getirirken Tether çatısı altında sabit kripto varlıkların artan oranda benimsenmesini dört gözle beklediklerini söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir