Kriptolar:
29620
Bitcoin:
$61.181
% 0.14
BTC Dominasyonu:
%53.3
% 0.20
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 2.05
Korku & Açgözlülük:
55 / 100
Bitcoin:
$ 61.181
BTC Dominasyonu:
% 53.3
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Tether, rezerv söylentilerini yalanladı, Celsius ve 3AC ile ilişkisini reddetti 

Investing.com – En büyük sabit kripto para olan USDT’nin ihraççı şirketi Tether, bugün hakkında çıkan söylentilere yanıt olarak bir duyuru yayımladı.

Bu hafta başından beri piyasada Tether’in portföyündeki borçlanma senetlerinin büyük çoğunluğunun düşük dereceli Asya tahvilleri tarafından desteklendiğine dair söylentiler bulunuyordu. Tether, bugün bir açıklama yayımlayarak iddiaları yalanladı ve bu söylentilerin belirsiz piyasa koşullarında panik ortamını artırmaya yönelik yapıldığının altını çizdi.

70 milyar doların üzerinde bir piyasa değerine sahip olan USDT’nin nakit rezervler, kısa vadeli özel şirket borçlanma senetleri ve ABD hazine bonolarıyla desteklendiği dile getirildi. Yapılan açıklamada Tether rezervlerinin yüzde 47’sinin ABD hazine bonolarından oluştuğu görüldü. Daha önce konu hakkında açıklama yapan Tether CTO’su Paolo Ardoino, Tether’in kısa vadeli borçlanma senetlerini azaltma stratejisi altında bu varlıkların zamanla sıfıra indirileceğini söylemişti.

Celsius ve Three Arrow Capital ile ilişkiler reddedildi

Tether ile ilgili diğer söylentiler ise hafta başında iflas riskiyle karşı karşıya kalan Celsius ve bugün bir krizle karşı karşıya olduğu haberleri çıkan Three Arrow Capital’de yatırımları olduğuna yönelikti.

Yapılan açıklamada Tether’in Celsius’taki pozisyonun kayıpsız şekilde tasfiye edildiği ve şirketin Celsius protokolünde ihmal edilebilir oranda bir sermaye yatırımı olduğu söylendi. Diğer yandan Tether yetkilileri, Three Arrows Capital ile herhangi bir ticari ilişkiyi reddetti.

Tether, Mayıs ayında da gündemdeydi

Mayıs ayındaki bir kripto çöküşü sırasında, USDT’nin 2017’den bu yana ilk kez sabitliğini kaybederek 0,95 dolara kadar düştüğü görüldü. UST çöküşünden sonra piyasaları tedirgin eden sabitliğin bozulması şirketin kontrol ele alması sonrası kısa sürede giderildi.

TerraUSD’den (UST) farklı olarak geleneksel varlıklarla desteklenen Tether (USDT) 48 saatlik sürede piyasaya enjekte edilen 7 milyar dolar ile yeniden 1 dolar sabitliğine geri döndü.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir