Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.107
% 0.88
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.107
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Tesla üçüncü çeyrekte beklentilerin altında kalsa da Morgan Stanley notunu koruyor

Yazar – Michael Elkins

Morgan Stanley, şirketin 3Ç teslimat raporunun ardından Tesla Inc (NASDAQ:TSLA) için “ağırlığını artır” notunu ve 383 dolarlık fiyat hedefini yineledi. Elektrikli araç üreticisinin 3Ç teslimat hacmi, ortak tahminlerin %5 ve Morgan Stanley tahminlerinin %10 oranında altında kaldı. Yönetim, tahminlerin tutmamasının nedeni olarak lojistik darboğazları gösterdi.

Morgan Stanley’in notunda şöyle yazdı: “Tesla’nın 4Ç’de mali açığı tamamen telafi etmesi pek olası değil. Çoğunlukla olaysız bir AI günü ile birleştiğinde hisselerin son zamanlardaki nispi gücünü kaybetmesini bekliyoruz.”

Tesla’nın 3Ç ön teslimatları, 362.733 olan konsensüs tahminine kıyasla 343.830 adet olarak gerçekleşti. Yaklaşık 20 bin birimlik bu noksan, kabaca 1 milyar dolarlık bir gelir eksikliğini temsil ediyor.

Bu arada Morgan Stanley, Tesla ürünlerine yönelik talebin arzı aştığına inandığından hem Tesla’nın talepte bir azalma olmadan fiyatları ne kadar artırabileceğinin bir sınırı olduğunu hem de şirketin yavaşlayan makroekonomik büyümeden etkilenmediğini varsaymak mantıksız olacaktır.

Morgan Stanley; yaklaşan Master Plan X’in, şirketin giderek küreselleşen bir dünyada kendi kaderini daha iyi kontrol edebilmesi amacıyla üretim sürecini ve tedarik zincirini ele almayı hedeflemesini bekliyor.

TSLA hisseleri Salı günü piyasa öncesinde %3,1 artış gösterdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir