Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.334
% 1.93
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.334
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Tesla, Cybertruck için 2023 sonunda seri üretime başlamayı planlıyor

Reuters tarafından bugün yayımlanan ve konuya aşina iki kişiye dayandırılan özel bir habere göre Tesla (NASDAQ:TSLA), Cybertruck’ın seri üretimine 2023 yılı sonunda başlamayı planlıyor.

Tesla geçen ay yaptığı açıklamada Teksas, Austin fabrikasını yeni modeli üretmeye hazır hale getirmeye çalıştığını ve üretimin 2023’ün ortasında başlayacağını belirtmişti. CEO Elon Musk finans analistleriyle yaptığı bir konferans görüşmesinde “Cybertruck için son turdayız.” dedi.

Elektrikli araç şirketi Cybertruck’ın nihai fiyatını henüz açıklamadı. Tesla, 2019’da 40.000 doların altında bir başlangıç fiyatı öngörmüştü ancak o zamandan bu yana yeni araçların fiyatları yükseldi ve Tesla, ürün yelpazesindeki fiyatları artırdı. Tesla ayrıca aracın üretim versiyonunu göstermedi ya da yeni model için pil tedarikini nasıl idare edeceğini belirtmedi.

Ocak ayında Musk, Cybertruck’ın lansmanını 2023’e ertelemesinin nedeni olarak bileşen tedarikinde yaşanan sıkıntıları göstermişti. Mayıs ayında Tesla, Kuzey Amerika dışında Cybertruck için sipariş almayı durdurdu. Musk o zaman şirketin, ” ilk Cybertruck’lar için üretimin başlamasından sonraki üç yıl boyunca karşılayabileceklerinden daha fazla sipariş” olduğunu söyledi.

Cybertruck’ın piyasaya sürülmesi, Tesla’ya ABD pazarının en kârlı segmentlerinden birine giriş aracı olurken her ikisi de henüz sınırlı sayıda model piyasaya süren Ford (NYSE:F) ve Rivian Automotive (NASDAQ:RIVN) gibi şirketlerin elektrikli pikaplarına karşı da rekabet gücü verecek.

TSLA hisseleri Salı günü piyasa öncesinde %2,01 artış gösterdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Borsalar’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir