Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$61.587
% 1.85
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.587
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Tesla, Bitcoin varlıklarını korumaya devam ediyor

Investing.com – Tesla’nın 3. Çeyrek bilançosunu açıklamasının ardından şirketin Bitcoin varlıklarını koruduğu görüldü.

Elon Musk’ın elektrikli araç üreten şirketi Tesla, üçüncü çeyrek rakamlarını açıklarken bilançosunda bulunan Bitcoin varlıklarının bu çeyrekte de değişmediği görüldü.

Son açıklanan rakamlara göre Tesla, portföyünde 218 milyon dolar değerinde Bitcoin tutumaya devam ediyor. Temmuz ayında açıklanan 2. çeyrek raporunda ise şirketin o dönem değeri 936 milyon dolar olan Bitcoin varlıklarının %75’ini sattığı görülmüştü. Bu satışın ardından Tesla’nın Haziran sonu itibarıyla 222 milyon dolarlık BTC varlığına sahip olduğu bildirildi. 

Tesla CEO’su Elon Musk, o dönem Bitcoin satışıyla ilgili yaptığı açıklamada Covid’in olumsuz etkilelerinden dolayı Çin’deki belirsizlik göz önüne alınarak nakit pozisyonunu artırma amacıyla Bitcoin satışı gerçekleştiğini söyledi. 

Son çeyrek raporlarında da görüldüğü üzere Tesla, portföyünde en çok Bitcoin tutan 3. kurumsal şirket konumunu koruyor. Son verilere göre MicroStrategy, 130.000 BTC ile ilk sırada yer alırken Galaxy Digital, 16.400 BTC varlığıyla ikinci sırada yer alıyor.

Diğer yandan Elon Musk’ın önümüzdeki günlerde Twitter satın alımını gerçekleştirmesi bekleniyor. Ayrıca mevcut küresel sorunlarda göz önüne alındığında bu gelişmelerin Tesla’nın Bitcoin varlıklarını satma gibi bir yola gitmediği görüldü.

Tesla, ayrıca bu yılın başından itibaren DOGE kullanılarak satın alınabilen çeşitli ürünler sunuyor. Bu ürünlerin en sonuncusu 1000 DOGE ile satın alınabilen özel tasarım bir düdük oldu. Ayrıca Elon Musk, yakında sahibi olması beklenen Twitter üzerinden DOGE ile bir ödeme seçeneği eklemesi bekleniyor. Bunun yanında Musk’ın Twitter için kripto endüstrisinin öne gelen isimleriyle olası yenilikler hakkında görüştüğü de söylentiler arasında.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir