Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.327
% 4.21
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.327
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Tesla, bilançosunda kalan Bitcoin miktarını açıkladı

Investing.com – Tesla, 2022 yılının ikinci çeyreğinde portföyünde bulunan Bitcoin varlıklarının yüzde 75’ini sattıktan sonra mevcut piyasa değerine göre 222 milyon dolarlık Bitcoin sahibi olduğunu açıkladı. 

Tesla tarafından yapılan bildirimde ayrıca şirketin son Bitcoin satışından 64 milyon dolarlık kazanç elde ettiği açıklandı. 

Tesla, Bitcoin satışından 64 milyon dolarlık kazanç elde etti

Elektrikli araç üreticisi, geçen hafta bilançosunda tuttuğu Bitcoin varlıklarının yüzde 75’ini satarak 936 milyon dolarlık nakit elde ettiğini duyurdu. Yapılan açıklamada satışın mevcut küresel piyasa koşulları göz önüne alınarak nakit ihtiyacını karşılamak adına yapıldığı bildirilmişti. 

Şirketin SEC’e yaptığı bildirimin detayında 2022 yılının ilk çeyreğinde bilançoda tutulan Bitcoin varlıklarının defter değerindeki değişikliğinden dolayı 170 milyon dolarlık değer düşüklüğü zararı kaydedildiği bildirildi. Diğer yandan şirket, Bitcoin satışında ise 64 milyon dolarlık kâr elde etti.

Tesla (TSLA), 2021 yılının ilk çeyreğinde 1,5 milyar dolar değerindeki Bitcoin alımıyla, kripto para piyasalarında büyük ses getirmişti. Ancak aynı dönemde 272 milyon değerinde Bitcoin satan şirket, bu satışa gerekçe olarak kripto paranın likiditesinin test edilmesi amacıyla yapıldığını söyledi. Bunun yanında Tesla, geçen seneki BTC satışından 128 milyon dolar kâr elde ettiğini açıklamıştı. 

Yapılan son bildirimde elektrikli araç üreticisi, portföyünde bulunan diğer kripto varlıklar hakkında detay vermedi, ancak şirketin 2022 yılı başından bu yana bazı ürünleri için Dogecoin (DOGE) kabul ettiği biliniyor.

Tesla’nın patronu Elon Musk da şirketin BTC sattığını duyurmasının ardından bir açıklama yaptı. Musk, Çin’de pandemi kaynaklı kesintilerden dolayı şirketin likiditeye ihtiyaç duymasına bağlı olarak yüksek oranda BTC satma kararı aldıklarını söyledi. Önümüzdeki dönemlerde Bitcoin yatırımına açık olduklarını söyleyen Tesla CEO’su, bu satışın Bitcoin özelinde alınan bir karar olmadığının bilinmesini istedi ve Tesla’nın Dogecoin satmadığına da dikkat çekmek istediğini söyledi.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir