Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$65.337
% 1.01
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 65.337
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Tesco, yıllık kârının artık tahmin aralığının alt sınırında beklendiğini açıkladı

Tesco PLC’nin (LON:TSCO) Londra’da işlem gören hisseleri; İngiliz süpermarket zincirinin, tüm yıl kârının önceki tahmin aralığının alt sınırında gerçekleşmesini beklediğini açıklamasının ardından sabah düştü.

İngiltere’nin en büyük toptancısı, Çarşamba günü yaptığı ticari bir güncellemede yıllık düzeltilmiş işletme gelirinin 2,4 milyar ila 2,5 milyar sterlin arasında olacağını öngördüğünü söyledi – bu, 2,4 milyar ila 2,6 milyar sterlin arasında olan bir önceki tahminin altında.

İcra Kurulu Başkanı Ken Murphy, tüketici talebini tehdit eden yüksek enflasyonla ilgili zorlukların önemli olduğu konusunda uyardı. Ancak İngiltere’deki hayat pahalılığı krizi nedeniyle müşterilerin harcama alışkanlıklarını nasıl değiştireceklerini tahmin etmek için henüz çok erken olduğunu da sözlerine ekledi.

“Bu belirsizliklere rağmen önceliklerimiz net. Doğru uzun vadeli stratejiye sahibiz ve tüm paydaşlarımızın ihtiyaçlarını dengelemeye devam edeceğiz.”

Tesco ayrıca 2022’deki tahmini işletme sermayesi konusunda da iyimserdi ve ardından yıllık serbest nakit akışı tahminini en az 1,8 milyar sterline yükseltti. Bununla birlikte bankacılık biriminde yaklaşık 120 milyon ila 160 milyon sterlin arasında düzeltilmiş işletme kazancı beklentisini yineledi.

Öte yandan Tesco’nun önemli perakende bölümü, yarı yıl bazında geçen yılın aynı dönemindeki yaklaşık 1,39 milyar sterlinden %10’luk bir düşüş yaşayarak 1,25 milyar sterlinin biraz altında düzeltilmiş işletme kârı açıkladı. Firma, pandemi sırasında alışveriş talebindeki artışın ardından “normalleşen” ticaret koşullarından kaynaklı daha düşük hacim, daha yüksek yatırım ve enflasyon etkisini gerekçe gösterdi.

Tesco, %2,81 düşüşle 204,1 peni seviyesine indi. Hisse senedi son bir yıllık dönemde %16,55 oranında değer kaybetti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir