Kriptolar:
30392
Bitcoin:
$60.768
% 1.95
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 3.64
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 60.768
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Terraform SEC ile Anlaştı: 4.47 Milyar Dolar Ceza Ödeyecek

Terra Classic,USTC,Luna,Terra Luna

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Çarşamba günü New York Güney Bölgesi ABD Bölge Mahkemesi Hakimi Jed Rakoff’a planı onaylaması için “önerilen nihai onay kararını” sundu. Önerilen karara göre, Terraform 3.58 milyar dolar geri ödeme, 420 milyon dolar medeni ceza ödeyecek ve Do Kwon’un herhangi bir kamu firmasının yöneticisi veya memuru olmasını engelleyecek.

Terraform Labs, 2022’de dramatik bir şekilde düşen algoritmik stablecoin’i nedeniyle ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile uzlaşmaya vardıktan sonra 4.47 milyar dolar ceza ödemeyi kabul etti.

SEC, Çarşamba günü “önerilen nihai onay kararını” sundu ve planın onaylanması için New York Güney Bölgesi ABD Bölge Mahkemesi Hakimi Jed Rakoff’tan talepte bulundu.

SEC mahkeme dosyasında, “Önerilen onay kararı, bu dolandırıcılığın büyüklüğünü ele alarak önemli iyileştirici, cezai ve caydırıcı önlemler uyguluyor, milyarlarca dolarlık bir karar içeriyor ve yatırımcı mağdurlarının anlamlı ve hızlı bir şekilde kurtarılmasını sağlıyor,” dedi.

“Onaylandığı takdirde, önerilen karar yalnızca küstah davranışlarda bulunanlara değil, aynı zamanda federal menkul kıymet yasalarının gerekliliklerinden kaçınmak için yeni davranış standartları oluşturmaya çalışan tüm kişilere de açık bir caydırıcı mesaj gönderecektir.”

Terraform ve kurucusu Do Kwon, Mayıs ayı sonunda yapılan sözlü tartışmanın iptal edilmesinin ardından SEC ile “prensipte bir anlaşma” sağladı. Önerilen karara göre, Terraform 3.58 milyar dolar geri ödeme, 420 milyon dolar medeni ceza ödeyecek ve Kwon’un herhangi bir kamu firmasının yöneticisi veya memuru olmasını engelleyecek.

SEC, Kwon’un ayrıca “zarar gören yatırımcılara dağıtım için Terraform iflas mülküne” yaklaşık 204 milyon dolar ödemesi gerektiğini belirtti.

SEC, Şubat 2023’te algoritmik stablecoin Terra USD (UST) nedeniyle Terraform ve Kwon’a dava açtı. Ajans, şirketin yatırımcıları dolandırdığını ve yanılttığını söyledi. Sadece birkaç ay önce, her iki taraf da ceza miktarları konusunda tartışıyordu. Terraform ve Kwon’un avukatları, cezaların 1 milyon dolara yakın olması gerektiğini söylerken, SEC onların 5.3 milyar dolar ödemesini önermişti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir