Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$61.191
% 2.08
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 61.191
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Terraform Labs, ABD’de ikinci toplu davayla karşı karşıya

Investing.com – Terraform Labs ve kurucusu Do Kwon’a ABD’de yeni bir toplu dava açıldı.

Hukuk şirketi Bragar Eagel & Squire, dün yaptığı basın açıklamasında Terraform Labs, Do Kwon ve California’nın Kuzey Bölgesi’ndeki diğer ortaklarına karşı Terra ekosistemine yatırım yapanlar adına toplu dava açtıklarını açıkladı.

Terra ekosisteminin arkasındaki şirket Terraform Labs ile birlikte kurucusu Do Kwon ve Nicholas Platias ile birlikte şirketin ticari ilişkide bulunduğu diğer şirketlere de Terra’nın tokenlerinin değerleri hakkında yanıltıcı bilgi verildiğine dair suçlamalar yöneltildi. Dava edilen şirketler arasında Three Arrows Capital de yer alıyor.

Bunun yanında açılan davada ilgili tarafların kayıt dışı menkul kıymet satışında bulundukları da iddia ediliyor ve bu yolla taraflar, yüksek gelir vaadiyle yatırımcıları dolandırmakla suçlanıyor.

ABD’de Terraform Labs’a karşı ilk toplu dava Haziran’da açıldı

Bu dava, Terraform Labs ve ilişkili olduğu kişi ve kurumlara karşı açılan ikinci toplu dava oldu. Terra ekosisteminin Mayıs ayında çökmesinin ardından Haziran ayında başka bir hukuk firması, Terraform Labs’a benzer iddialarla bir toplu dava açmıştı.

Bu yeni gelişmenin haricinde Terraform Labs konusunda hareketli günler yaşanmaya başladı. Son olarak Güney Kore yetkilileri, Terraform Labs kurucu ortağı Daniel Shin’in evine ve şirketle ilişkili olduğu iddia edilen ofislere baskınlar düzenledi. Bu baskınlarda yetkililerin, dolandırıcılığa karşı kanıt bulma amacıyla tüm evraklara el koyduğu bildirildi.

Terraform Labs, kripto para piyasalarında çok hızlı büyümesiyle dikkat çeken ve ekosisteminin iki kripto varlığının, en büyük 10 kripto para arasına girdiğini gören bir kripto şirketiydi. Mayıs ayı başlarında sabit kripto varlığı UST’nin toplu satışlarını karşılayamayan şirket, tüm rezervlerinin erimesine engel olamadı. Bu arada UST’nin rezerv kripto parası LUNA’da bu durumdan son derece olumsuz etkilenerek değerinin neredeyse sıfırlandığını gördü.

İlerleyen günlerde alınan önlemler de güven ortamının ortadan kalkmasından dolayı işe yaramadı. Şimdi Terraform Labs, ilişki içinde olduğu kurumlar ve kurucu ortakları, haklarında açılan davalarla karşı karşıya kalarak içinden çıkılamaz bir duruma girdi.

Sonuç olarak hızla büyüyen kripto projesi, çok daha hızlı bir şekilde çökerek piyasadan yaklaşık 40 milyar doların silinmesine neden oldu. Terra’nın çöküşü, panik ortamının artmasına neden olarak piyasadaki diğer kripto paraları da son derece olumsuz etkiledi ve mevcut düşüşe katalizör oldu.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir